Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:42 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie importantă a Tribunalului Constanţa Toţi inculpaţii dintr-un dosar al DNA au fost achitaţi

ro

05 Apr, 2017 11:37 2374 Marime text
Laura Spaiu, Ştefania Tănase, Nicoleta Silvia Cota Pascu, Cosmin Tănase şi Zâna Dobrin, toţi trimişi în judecată de DNA Constanţa, au fost achitaţi.

Decizia a fost luată ieri de judecătoarea Antoaneta Ardeleanu, din Tribunalul Constanţa, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, a fost acuzată de luare de mită, Ştefania Claudia Tănase, farmacist-diriginte şi reprezentant al unei societăţi comerciale, a fost suspectată de dare de mită. Asta în timp ce Nicoleta Silvia Cota Pascu, administrator al unei societăţi comerciale, Cosmin Tănase, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, şi Zâna Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, au fost acuzaţi de dare de mită.

„În baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achită pe inculpata TĂNASE ŞTEFANIA CLAUDIA- pentru comiterea infractiunii de dare de mită prevazuta de art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal, intrucat nu există probe că inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achită pe inculpata SPAIU LAURA- pentru comiterea infractiunii de luare de mită prevazuta de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.penal, intrucat nu există probe că inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achită pe inculpatul TĂNASE COSMIN- pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mită, prevazută de art. 48 alin.1 C.penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal., intrucat nu există probe că inculpatul a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achită pe inculpata DOBRIN ZÂNA- pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mită, prevazută de art. 48 alin.1 C.penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal., intrucat nu există probe că inculpata a savarsit infractiunea. In baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.c C.p.p. achită pe inculpata COTA PASCU NICOLETA SILVIA- pentru comiterea infractiunii de complicitate la dare de mită, prevazută de art. 48 alin.1 C.penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 290 C.penal., intrucat nu există probe că inculpata a savarsit infractiunea“, potrivit minutei judecătoreşti.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 27 august 2015, inculpata Tănase Ştefania Claudia a remis, cu titlu de mită, inculpatei Spaiu Laura, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 de lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuţiunilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecţiei unui punct de lucru al firmei, cu destinaţia «farmacie», procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice. Inculpata Tănase Ştefania Claudia a beneficiat de sprijinul inculpatei Dobrin Zâna şi al inculpatului Tănase Cosmin, care, împreună, au convenit asupra necesităţii remiterii mitei şi a valorii aproximative a acesteia, precum şi de sprijinul inculpatei Cota Pascu Nicoleta Silvia, care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor“.

Citeşte şi

Cosmin Tănase, trimis în judecată de DNA alături de soţia sa
Variante de mită - „O brăţărică bengoasă“ sau un „pandant cu perle“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii