Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA, zeci de percheziţii în Constanţa! Cine a fost condamnat ieri

ro

22 May, 2018 00:00 5796 Marime text
Tribunalul Constanţa a admis, ieri, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DNA Constanţa şi Luca Nicolae Cosmin, în dosarul privind cele peste 20 de percheziţii domiciliare efectuate pe raza judeţelor Constanţa, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti.
 
Luca Nicolae Cosmin a fost condamnat la pedeapsa de un an şi două luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune şi la un an de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Instanţa a contopit pedepsele aplicate şi a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, la care adaugă un spor de pedeapsă de patru luni de închisoare. În final, Luca Nicolae Cosmin s-a ales cu un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere.
 
Amintim că, în prezenta cauză, Petre Geamănu, supranumit „Împăratul Lumii“, despre care s-a spus că ar fi fost unul dintre liderii lumii underground din Bucureşti, a fost audiat ca martor la DNA Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „în perioada anilor 2014 - 2017, inculpații Suliman Giuniet și Țîrdea Florin-Gheorghe au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sume de bani cuprinse între 200 și 35.000 euro“.
 
„În același context, inculpatul Țîrdea Florin-Gheorghe a incendiat două mașini ce aparțineau unuia dintre martori. Banii respectivi au fost ceruți în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpații Suliman Giuniet și Iașar Bechir, la care fuseseră adăugate dobânzi substanțiale (50% pe săptămână), cu scopul obținerii în mod injust a unor foloase materiale. În perioada aprilie - iunie 2017, inculpatul Iașar Bechir, împreună cu inculpații Iancu Ion, Marcu Adrian și Luca Nicolae Cosmin, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, au indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 250.000 de euro. În același context, în luna iunie 2017, la solicitarea lui Iașar Bechir, inculpata Didea Elena Cristina, în calitate de funcționar bancar, a accesat date legate de rulajul contului persoanei induse în eroare în condițiile de mai sus, pe care le-a comunicat ulterior primului. Anterior, inculpații Iașar Bechir, Iașar Elvis, Iancu Ion, Marcu Adrian, Luca Nicolae Cosmin și Didea Elena Cristina au încheiat cu procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției.
 
În prezența avocaților, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor (constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la înșelăciune și permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității), au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora (între 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei și 2 ani și 4 luni cu suspendare)“, potrivit DNA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii