Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:25 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Cei șașe suspecți de cămătărie, arestați preventiv. Ce sume de bani cereau inculpații

ro

16 Mar, 2018 18:38 2008 Marime text
Procurorii au dispus mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele inculpațiilor SULIMAN GIUNIET, IAŞAR ELVIS, IAȘAR BECHIR, IANCU ION, MARCU ADRIAN și LUCA NICOLAE COSMIN.
 
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada anilor 2014 - 2017, cei șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat la care au aderat ulterior și alte persoane, în scopul comiterii unor infracțiuni de șantaj, înșelăciune și camătă.

Concret, inculpații au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sumele de 35.000 euro, 7.000 euro și 2.000 lei.

Banii respectivi au fost ceruți în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpații Suliman Giuniet și Iașar Bechir, la care fuseseră adăugate dobânzi substanțiale, cu scopul obținerii în mod injust a unor foloase materiale.

În același context, inculpatul Iașar Bechir, beneficiind de ajutorul inculpaților Iancu Ion, Marcu Adrian și Luca Nicolae Cosmin, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, a indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 200.000 euro.
 
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Citește și: Oficial de la DNA Constanța. Iată cine sunt suspecții în dosarul de cămătărie!

Agitație la Palatul de Justiție din Constanța. Suspecți de cămătărie sunt prezentați cu propunere de arestare. Măsuri de securitate au fost luate (galerie foto-video)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii