Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestaţii care ruinează definitiv simbolul Constanţei Un fost „câine roşu" blochează reabilitarea Cazinoului (documente)

ro

21 Aug, 2012 01:00 6511 Marime text
cap_1.jpgRomconstruct Holding Grup SA este o afacere controlată de afaceristul Vasile Turcu, fost acţionar al clubului Dinamo Bucureşti

Geamuri sparte, plafonul ce stă să cadă, un candelabru prăfuit care aduce aminte de luxul petrecerilor interbelice. Pereţi scorojiţi care au fost martori ai istoriei Constanţei şi briza mării, unica aducătoare de aer. Cazinoul a rămas în paragina bolnăvicioasă în care l-au găsit ultimii ani. Parcă fără speranţă, clădirea-şi duce traiul înrobită, stânjenită şi dezonorată.

Anul trecut, municipalitatea, cea în mandatul căreia s-a produs cea mai mare parte a dezastrului, a predat clădirea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care, la rândul său, a însărcinat Compania Naţională de Investiţii să se ocupe de reabilitarea clădirii istorice. Lucrările ar fi trebuit să înceapă, potrivit protocolului, până pe 30 august 2012. Veştile sunt că mulţi şi-ar dori ca frumosul Cazino să revină la Primăria Constanţa, care ar avea deja un plan pentru „cojocul" său. Dar vorbele sunt vorbe şi deocamdată realitatea este că licitaţia având va obiect întocmirea fazelor de proiectare PT + DTAC + DE şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţie „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa", organizată de Compania Naţională de Investiţii, ar fi trebuit să aibă loc pe 7 mai, dar a fost anulată din cauza unor contestaţii.

Potrivit documentelor oficiale, două societăţi comerciale au contestat licitaţia organizată de CNI. Este vorba despre Proconstruct Intern Inovativ SRL şi despre Romconstruct Holding Grup SA, ambele din Bucureşti. Prima dintre societăţi a scris Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor că anumite solicitări ale autorităţii contractante i se par abuzive. Şi Romconstruct Holding Grup SA a atras atenţia CNSC-ului asupra „încălcării flagrante a prevederilor art. 199 din OUG nr. 34/2006 cu modificările ulterioare şi art. 15 din HG nr. 925/2006 cu modificările ulterioare, prin stabilirea unor criterii (factori) de evaluare a ofertelor ambigue, subiective şi care nu reflectă un avantaj real şi evident pe care autoritatea contractantă îl poate obţine prin utilizarea acestora (...)". Ambele contestaţii pot fi consultate pe www.ziuadeconstanta.ro.

Dar cine sunt cei doi contestatari?

Vasile_Turcu.jpg

SC Proconstruct Intern Inovativ SRL se ocupă cu „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management". Unic asociat şi administrator este Marian Trifu, individ care, în anii trecuţi, avea domiciliul în Constanţa. Din câte se pare, între timp s-a mutat în capitală. În 2007, Proconstruct Intern Inovativ avea o listă lungă de asociaţi: Marian Trifu, Afrofita Daniela Trifu, Juan Diaz Fuentes şi Jose Manuel Yebra Salvador.

Cel de-al doilea nemulţumit de licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii, Romconstruct Holding Grup SA, este o afacere controlată de afaceristul Vasile Turcu, fost acţionar al clubului Dinamo Bucureşti. În Romconstruct Holding Grup SA sunt asociaţi Romconstruct Impex SRL, dar şi Elena şi Vasile Turcu. Administrator este Ileana Popa. Romconstruct Impex îl are ca unic asociat pe fostul „câine roşu" Vasile Turcu, iar ca administrator pe Roxana Andreea Barnoschi.

În urma contestaţiilor, pe 25 mai a.c., Compania Naţională de Investiţii a trimis către CNSC decizia de anulare a procedurii de atribuire a contractului pentru reabilitarea cazinoului. Până la noi... „ordine", ce se va întâmpla? Cazinoul, încotro?

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii