Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali constănțeni votează alte exproprieri pentru investiţii de utilitate publică Sunt vizate terenurile deținute de afaceristul Ghiță Pelehra și investitorii de la Publichriss SRL (DOCUMENTE)

ro

22 May, 2023 00:00 3192 Marime text
  • Consiliul local Constanța se reunește în şedinţă ordinară, vineri, 26.05.2023, de la ora 12.00
  • Pe ordinea de zi figurează și două proiecte care vizează declanșarea unor proceduri de expropriere în vederea realizării unor investiții de interes public
  • Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 232/2023 privind aprobarea declanşării procedurii de expropiere a imobilului-teren, proprietate privată, în suprafaţă totală de 350 mp, situat pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului şi strada Rubinului din municipiul Constanţa”
  • Valoarea acestuia este estimată la 66.500 euro fără TVA, sumă care va fi achitată de bugetul local al municipiului Constanța către Pelehra Ghiță, proprietarul acestui teren supus exproprierii
  • Cel de-al doilea proiect de hotărâre nr. 231/2023 vizează aprobarea declanşării procedurii de expropiere a imobilelor-terenuri, proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Amenajare peisagistică şi parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava/Aleea Argeş, municipiul Constanţa”
  • Sumele estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilul - teren în suprafață de 328 mp este de 65.600 euro și vor fi plătiți proprietarului, Marilena Coman iar pentru imobilul - teren în suprafață de 296 mp, proprietari Marius-Cristian și Coman Nina Lavinia, asociații de la Publichriss SRL suma propusă este de 59.200 euro
 

Consiliul local Constanța se reunește în şedinţă ordinară, vineri, 26.05.2023, de la ora 12.00. Pe ordinea de zi figurează și două proiecte care vizează declanșarea unor proceduri de expropriere în vederea realizării unor investiții de interes public.

Documentațiile pentru ambele proiecte au fost elaborate pentru Primăria Constanța de Agorapolis SRL.
 
Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 232/2023 privind aprobarea declanşării procedurii de expropiere a imobilului-teren, proprietate privată, în suprafaţă totală de 350 mp, situat pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului şi strada Rubinului din municipiul Constanţa”.
 
Afaceristul Ghiță Pelehra, vizat de expropriere
 
Primăria vrea să realizeze o arteră pentru colectarea traficului de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Mai exact, paralel cu bulevardul Aurel Vlaicu, începând cu strada Rubinului până în strada Topazului, se propune o stradă/arteră colectoare care să deservească străzilor perpendiculare cu bulevardul dar și amenajarea urbană a zonei.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza de studiu de fezabilitate pentru „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și strada Rubinului din municipiul Constanța” a fost aprobat în ședința din 28 iulie 2022, a Consiliului Local.

Paralel cu Bulevardul Aurel Vlaicu, între străzile Rubinului și Topazului, se propune o stradă nouă, colectoare, care să deservească arterelor perpendiculare cu bulevardul. Proiectul include și amenajarea spațiului pietonal, în suprafață aproximativă de 1.965 mp.

Acestea va fi amenajat cu mobilier urban de tip jardiniere, jardiniere cu loc de stat, coșuri de gunoi, scrumiere și elemente de iluminat public. De asemenea, se propun 91 de locuri de parcare adiacente străzii colectoare care să fie utile atât vizitatorilor cât și locuitorilor din zonă, dar și plantarea unui număr de 120 de arbori și 50 de arbuști care să se integreze în amenajarea propusă.



Valoarea proiectului este estimat la aproximativ 5 milioane jumătate de lei.

Terenul de 350 mp identificat prin numărul cadastral 228658, situat pe amplasamentul obiectivului de investitii de utilitate publics și de interes local „ Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și strada Rubinului din municipiul Constanța" a fost evaluat prin raportul de evaluare al societatii Management Consulting Solutions S.R.L. nr. 216/18.04.2023 la valoarea de 66.500 Euro echivalentul a 328.723 lei fără TVA, sumă care va fi achitată de bugetul local al municipiului Constanța către Pelehra Ghiță, proprietarul acestui teren supus exproprierii.

Afaceristul Ghiță Pelehra, cel care deține localul Cuptorul cu plăcinte din Satul de Vacanță este asociat în IP Angro Industry SRL, L.A.R. Bob cu Bob SRL, Naturalit Legumpro SRL, Pelehra SRL și investește alături de fiul său, Iancu în mai multe proiecte imobiliare în municipiul Constanța. La începutul acestui an, Ghiță Pelehra Ghiță a preluat prin cesiune de acțiuni de la Alexandru Luminița societatea L.A.R. Bob cu Bob SRL, care o dată cu asociatul și schimbat și obiectul de activitate în subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.


 
Terenul deținut de Marius-Cristian și Nina Lavinia Coman evaluat la aproximativ 60.000 de euro
 
Cel de-al doilea proiect de hotărâre nr. 231/2023 vizează aprobarea declanşării procedurii de expropiere a imobilelor-terenuri, proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Amenajare peisagistică şi parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava/Aleea Argeş, municipiul Constanţa”.

Proiectul municipalității vizează reabilitarea carosabilului existent la nivel de finisaj, borduri și gabarit pe o suprafață de aproximativ 1640,00 mp; amenajarea unei parcări care să deservească locuitorii din cartier, implicit creșterea numărului locurilor de parcare cu 36 ( 11 locuri de parcare în prezent, 47 locuri de parcare în total în zonă), în suprafață aproximativă de 600mp, amenajarea unei grădini publice de aproximativ 1300 mp echipată cu elemente de mobilier urban, locuri de stat, coșuri de gunoi, scrumiere și stâlpi de iluminat; amenajarea unui loc de joacă de aproximativ pe 200 mp (în cadrul grădinii propuse), spații verzi pe aproximativ 1700 mp ci sisteme de irigații; plantarea unui număr de 29 de arbori, amenajarea spațiului pietonal cu aproximativ 845 mp prin reabilitarea extinderea trotuarelor pietonale la nivel de finisaj, borduri în armonie cu accesele/circulațiile pietonale și auto ale construcțiilor existente; repoziționarea amenajarea depozitului de zgura existent (aferent terenurilor de tenis) pentru a se încadra în noua amenajare și recondiționarea la nivel de finisaj exterior al postului de transformare din zonă.
 
Potrivit proiectul de hotărâre, vezi secțiunea „documente” se propune declanșarea procedurii de expropriere a imobilului- teren, proprietate privată, în suprafață de 328 mp - identificat prin numărul cadastral 229625 și a imobilului- teren în suprafață de 296 mp - identificat prin numărul cadastral 234411, situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local "Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis nord, Aleea Capidava/Aleea Argeș, municipiul Constanta", potrivit rapoartelor de evaluare ale societatii Management Consulting Solutions S.R.L. nr. 217/18.04.2023 prin care s-au stabilit sumele acordate cu titlu de despăgubiri pentru imobilele-terenuri supuse exproprierii.

Sumele estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilul - teren în suprafață de 328 mp este de 65.600 euro echivalentul a 324.273 lei fără TVA iar pentru imobilul - teren în suprafață de 296 mp este de 59.200 euro echivalentul a 292.637 lei fără TVA.

Banii vor fi plătiți de la bugetul local al municipiului Constanța.

Imobilele vizate de expropriere sunt: teren intravilan situat în municipiul Constanta, Al. Capidava, în suprafață de 328 mp, identificat cu nr. cadastral 229625, propietatea privată a Marilenei Coman și teren intravilan situat în municipiul Constanța, strada Suceava între BI. U2-X2-V3, în suprafață de 296 mp, identificat cu nr. cadastral 234411, proprietari Coman Marius-Cristian și Coman Nina Lavinia, asociații de la Publichriss SRL .

Suprafata totală supusă expropierii este de 624 mp.
 
Publichriss SRL 

Firma are sediul social pe bulevardul Ferdinand nr. 28, din municipiul Constanța, fiind înființată în anul 2001. Activitatea principală a companiei este „Activități ale agențiilor de publicitate”. Asociați în firmă sunt Marius Cristian Coman – 95% și Nina Lavinia Coman – 5%. Marius Cristian Coman este administratorul companiei, care are mai multe puncte de lucru: un punct de lucru pe strada Dr. Alexandru Pesamosca nr. 11, unul pe bd. Ferdinand nr. 97, unul pe strada Ilarie Voronca nr. 8 și un punct de lucru pe strada Dionisie cel Mic nr. 63. În 2021, firma a raportat 0 salariați, o cifră de afaceri de 642.726 lei și un profit de 251.546 lei.


 
Conform confidas.ro, firma a încheiat un contract de achiziții publice in valoare totală de 4.202 lei iar în luna martie a.c., Primăria Constanța a eliberat CU 754 pentru ca SRL-ul să construiască un imobil locuințe colective 2S+P+3E+terasă circulabilă, cu sistematizare teren, amenajare incintă, împrejmuire sit și organizare de șantier. Documentul este valabil 12 luni, iar terenul vizat se află pe a510/7 (lot3 si lot4), lot2/2/2/2/2/2/1, loc. Constanţa.

Reamintim că potrivit CU 353 din data de 7 februarie 2023, societatea dorește anvelopare clădire la parter – lucrări executate fără autorizație de construire conform PVCSC nr. PV50-00099/24.10.2019. Documentul este valabil 12 luni, vizând imobilul de pe strada Ilarie Voronca nr. 8.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Confort Urban SRL solicită acord de mediu pentru construirea primei parcări supraetajate din oraș. Unde va fi situată?

Afaceristul Pelehra l-a dat pe primar în judecată. De la ce a pornit totul. Cine a câștigat procesul (document)

Omul de afaceri constănțean Ghiță Pelehra a preluat o firmă nouă! Care este obiectul de activitate

Un nou bloc ar urma să fie ridicat la Constanța! Cine investește

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii