Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine vrea să fie şeful Anticorupţilor din Constanţa. Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor

ro

05 Sep, 2018 00:00 2774 Marime text
Direcţia Naţională Anticorupţie a declanşat, pe data de 13 august, procedura în vederea ocupării mai multor posturi vacante de procuror şef serviciu/birou. Astfel, în structura centrală sunt vacante trei posturi de procuror şef serviciu, respectiv: Serviciul de cooperare internaţională şi programe, Serviciul tehnic şi Serviciul informaţiilor clasificate şi de centralizare a datelor privind corupţia.
 
În structura teritorială a DNA sunt vacante următoarele posturi: procuror-şef al Serviciului Teritorial Alba Iulia, procuror-şef al Serviciului Teritorial Bacău, procuror-şef al Serviciului Teritorial Cluj, procuror-şef al Biroului Teritorial Baia Mare, procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti, procuror-şef al Serviciului Teritorial Târgu Mureş şi procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa.
 
Procurorii care doresc să-şi depună candidatura se pot înscrie la cabinetul procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Termenul-limită este azi, 5 septembrie, ora 16.00.
 
Numirea în funcţiile de procuror şef serviciu şi procuror şef birou în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
În prezent, procurorul-şef al DNA - Serviciul Teritorial Constanţa este Sorin Constantinescu. Mandatul acestuia va înceta în data de 9 septembrie, însă acesta a fost delegat să rămână în funcţie pentru încă şase luni, până la ocuparea postului prin concurs.
 
Reamintim că, în luna iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa a lui Sorin Constantinescu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa - Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data de 9 septembrie.

Ioan Oţel, primul şef al DNA Constanţa 

Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost înfiinţat de procurorul Ioan Oţel. Acesta s-a născut la data de 16 decembrie 1943 în Constanţa, iar cariera de magistrat şi-a început-o ca procuror, la Medgidia, în 1969, unde a activat până în anul 1990. În perioada 1991 - 1993, magistratul Oţel şi-a continuat activitatea la Procuratura judeţeană Constanţa, iar ulterior, până în 2003, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
În perioada 2003 - 2005, a ocupat funcţia de şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de unde s-a şi pensionat. 

Florin Tîrnăcop

Din octombrie 2005, prin ordin al procurorului general al României de la vremea respectivă, Ilie Botoş, procurorul Florin Tîrnacop a preluat comanda procurorilor DNA Constanţa, unde a rămas până la data de 30 iunie 2006.

Ioana Ţene 

Începând cu data de 3 iulie 2006, la propunerea fostului procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Ilie Botoş a dispus delegarea în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa a procurorului Ioana Ţene. În luna noiembrie a anului 2010, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să înainteze preşedintelui României propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a magistratului Ioana Ţene, delegată în funcţia de procuror-şef al DNA Constanţa, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În luna noiembrie 2015, procurorul Ioana Ţene a decedat.

Beatrice Silvia Şişman 

După pensionarea magistratului Ioana Ţene, şefia DNA Constanţa a fost preluată prin delegare, pentru câteva luni, de către Beatrice Silvia Şişman. Aceasta a fost înlocuită, în octombrie 2011, de procurorul Sorin Constantinescu, care ocupă şi în prezent funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa.

Andrei Bodean  

Serviciul Teritorial Constanţa al DNA a fost condus, timp de trei săptămâni, şi de procurorul Andrei Bodean, cât timp Sorin Constantinescu s-a aflat în concediu. În prezent, Andrei Bodean s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii