Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Bulacu - „Sunt onorat să fiu lângă niște artiști de foarte bună calitate“ (document)

ro

04 Jun, 2019 00:00 3534 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.
 

 
 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu și cu expoziția-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- E o legătură multiplă, complicată și simpatică, cred eu, pentru că el mi-a fost elev o bucată de vreme. Avem o legătură atât sufletească, cât și de meserie și tot ce vrei, eu răspund cu mare bucurie la toate invitațiile lui, că văd că e un tip dinamic, Stoiciu ăsta și are tot felul de idei și eu îi dau curs cu mare bucurie. O expoziție tot timpul este o provocare, draga mea. Sigur, e una specială, pentru că propune o temă și sigur, nu bănuiesc, el are o strecurătoare foarte specială și vor fi prezenți artiști unul și unul, ceea ce mă bucură și pe mine, pentru că sunt onorat să fiu lângă niște artiști de foarte bună calitate.
 
- Ce reprezintă pentru tine Dobrogea?
 
- Eeeei, aici e tare rău de tot, pentru că reprezintă un vis pe care eu mi l-am văzut împlinit așa... târziu. Abia la 20 de ani am văzut și eu marea și am cunoscut prieteni buni artiști și veri întregi mi-am petrecut acolo vremea, vacanțele, toate vacanțele mele sunt acolo, am prieteni buni, am oameni dragi și îmi face plăcere tot timpul să vin cu mare bucurie acolo. Mult soare, apă lină și pești pentru pescari.
 
- În final, lansează o invitație la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Lăsați naibii toate treburile pe care le aveți pe acasă sau la serviciu, chiuliți dacă sunteți la serviciu și veniți la expoziție, că o să aveți ce să vedeți.
 
În secțiunea „Documente“ puteți descoperi CV-ul lui Aurel Bulacu
 
Citește și: 


Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei


„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)


„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)


 
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii