Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inedită expoziție de artă vizuală la Art Gallery Constanța Tradiția Ignatului, în viziune artistică de... 4x4 cm

ro

17 Dec, 2019 00:00 5072 Marime text
 
În urmă cu aproximativ o lună, maestrul gravurii românești Florin Stoiciu, naturalizat constănțean, devenit mentor la Facultatea de arte a Universității „Ovidius” din Constanța pentru zeci de studenți, a lansat o provocare colegilor săi artiști: „Reprezentați străvechea tradiție a Ignatului în module de 4 x 4 cm”.
 
Deși ar putea părea năstrușnică ideea, chiar avea să se concretizeze într-o expoziție de artă vizuală ce va fi vernisată vineri, 20 decembrie, la ora 13, la Art Gallery Constanța, situată la etajul II al Tomis Mall.
 
Vor fi expuse peste 100 de lucrări ale unor artiști plastici consacrați, atât din Constanța sau din țară, cât și de peste hotare, cărora li se vor alătura foști și actuali studenți ai prof. univ. dr. Florin Stoiciu.
 
Organizatorul evenimentului, sugestiv intitulat „Ignat, ritualuri străvechi”, este Dorin Barbu, iar curatori vor fi Florin Stoiciu, Anastasia Stoiciu, Răzvan Constantin Caratănase (Zuzu), Răzvan Dragoș.
 
Se preconizează o întâlnire cu totul specială, atmosfera de ajun de Crăciun fiind întregită de „prezența” unui mistreț gătit cu respectarea ritualului străvechi, spre deliciul celor care vor fi prezenți la vernisaj.
 
Partenerii evenimentului sunt Crama Histria, Ana&Ion, Universitatea „Ovidius” Constanța și Uniunea Artiștilor Plastici din România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii