Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe simezele Art Gallery Doi universitari se întâlnesc într-o inedită expoziție de artă vizuală – POSTER DESIGN (video)

ro

14 Dec, 2020 00:00 3850 Marime text

Săptămâna aceasta, pe simezele Art Gallery de la etajul II al Tomis Mall se află expuse o serie de postere reunite sub genericul „Poster Design”, semnate de doi recunoscuți artiști plastici de la malul mării, cadre universitare la Facultatea de arte a Universității „Ovidius” din Constanța – maestrul gravurii românești Florin Stoiciu și recent laureatul premiilor Academiei Române – ZuZu Caratănase.

Nevernisată, din motive prea bine cunoscute, „Poster Design” reunește afișele (sinonime, în traducere globalizată, cu postere) expozițiilor personale sau ale comenzilor sociale din ultimii cinci ani, ce poartă amprenta artistică a celor doi. „La finalul fiecărei expoziții, aceste afișe le păstrăm în atelierele noastre și ne reamintesc de munca ce stă în spatele lor. La rândul lor, aceste postere poartă amprenta compoziției și a tipului tău de artist. Poster Design este un proiect mai vechi, pus la cale împreună cu mai tânărul meu coleg ZuzZu Caratănase, pe care, iată, acum, în pandemie, l-am fructificat, oferindu-l publicului, nu numai studenților, și care poate fi vizionat și pe
ne-a declarat prof. univ. dr. Florin Stoiciu.
 

Citește și:

De vorbă cu maestrul gravurii românești Florin Stoiciu, despre viitorii artiști „Ca mentor, dacă nu ești atent la fiecare, riști să distrugi niște generații și, eventual, să nu mai ai un alt Brâncuși“ (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii