Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisaj Viorel Ungureanu şi Cătălin Strugaru, la Art Gallery Constanţa

ro

31 Jan, 2020 00:00 2458 Marime text
Astăzi, la Art Gallery Constanţa - Tomis Mall, etaj 2, la ora 17, va avea loc vernisajul expoziţiei realizate de Viorel Ungureanu şi Cătălin Strugaru. Pasionat de pictură încă din copilărie, Viorel Ungureanu a debutat pe simeze în anii ’70, când, elev fiind în clasa a VIII-a, a expus la galeria de artă constănţeană de pe bulevardul Tomis.
 
Prin 1995, Viorel Ungureanu s-a dedicat pictării icoanelor şi de atunci meşterul a realizat icoane pentru mai multe lăcaşuri de cult ortodoxe din judeţul şi municipiul Constanţa: la Tuzla, Costineşti sau Valu lui Traian.
 
Apreciatul meşter iconar a urmat cursurile Liceului de Artă din Constanţa, avându-l profesor pe maestrul Ionel Mătăsăreanu, urmând apoi cursurile Şcolii Populare de Arte şi Meserii, secţiile: pictură - prof. Nicolae Rădulescu, sculptură - prof. Mihai Vătămanu, ceramică - prof. Petre Nichita şi arte decorative.
 
Cătălin Strugaru s-a născut în 1976 la Braşov şi în prezent locuieşte în Mangalia. Fiind pasionat de pictură şi fotografie în aceeaşi măsură, a debutat ca autodidact, apoi, de când a vrut să-şi depăşească limitele şi să înceapă cu adevărat studiul aprofundat al celor două arte, a decis în 2015 să urmeze cursuri de pictură la Centrul Cultural Judeţean „Teodor Burada” Constanţa.
 
În vara anului 2016 a fost admis la Facultatea de Arte din Universitatea „Ovidius” Constanţa şi în toamna aceluiaşi an a început să studieze fotografia la Şcoala de fotografie „Fotopoetica” din Bucureşti a celebrului Francis Mraz.
 
Citeşte şi:
 
Povestea unei expoziţii de artă în premieră, la Constanţa. Nicu Covaci – „Starea pe care o provoacă arta este importantă"

LIVE TEXT. Imagini de la eveniment Studenţi şi masteranzi de la Facultatea de Arte sărbătoresc Constanţa printr-un vernisaj dedicat Cazinoului (galerie foto+video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii