Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ușile vilei Șuțu se deschid, în această seară, după mult timp, pentru expoziția „One Night Gallery“ (galerie foto+video)

ro

21 Aug, 2021 20:06 4402 Marime text
  • Tema expoziției este Elements, reprezentată de conexiunea dintre elementele primordiale ale naturii și cele ale design-ului. 
  • Cei care participă la expoziție pot vizita grădinile și parterul vilei. 

 
În această seară are loc cea de-a 17-a ediție „One Night Gallery“, prima galerie de new media art din România, în Constanța, la monumentul istoric Vila Șuțu. În cadrul expoziției sunt prezentate instalațiile de new media art realizate de studioul RIZI, precum: o instalație arhitecturală cinetică, o instalație cu vapori de apă care se joacă prin culoare, o instalație cu lumină care se modifică în funcție de mișcările făcute de vizitatori, o reinterpretate vizuală a focului printr-o construcție arhitecturală, o instalație interactivă care va permite publicului să se joace cu ideea de comuniune a apei cu focul și altele care compun o experiență multisenzorială prin lumină, sunet și mișcare. 

Vila Șuțu, gazda acestei expoziții itinerante a fost construită în 1899 de arhitectul Grigore Cerchez și a aparținut prințului Mihail Șuțu. O clădire cu o istorie bogată de 122 de ani de existență, care a îndeplinit diverse roluri, de la locuința privată a prințului Șuțu și a familiei acestuia, la punct de observație în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la consulatul Republicii Socialiste Cehoslovace și Curte de Appel, a fost achiziționată în 2018 de Theodor Lucian Ichim.

În subsololul vilei se află prima centrală dintr-o conscrucție privată din România.

După aproximativ o oră de la inceperea evenimentului, zeci de oameni asteapta la coada pentru a vizita atât expozitia, cat si vila. Cei care încă nu au reușit să intre, se bucură de un show de lumini, văzut de pe stradă.



Iată macheta cu Vila Șuțu după restaurare.


















 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii