Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Harry Tavitian o regretă pe Anca Parghel

ro

05 Dec, 2008 21:55 1558 Marime text
colaj_sus.jpgCelebrul cântăreţ de jazz Harry Tavitian consideră că România a rămas fără o artistă de primă mână. Decesul talentatei Anca Parghel a lăsat un gol imens pe scena românească, dar şi pe cea internaţională.

Toţi cei care au cunoscut-o sau au cântat cu Anca Parghel sunt afectaţi şi trişti de pierderea unei asemenea valori vocale, a unui suflet minunat şi a unui bun prieten. Harry Tavitian consideră că, o dată cu încetarea din viaţă a artistei, jazzul românesc a pierdut o valoare de primă linie. „În primul rând, a fost o colegă de a noastră, cu care am cântat mulţi ani, de la începutul anilor '80, pe la toate festivalurile de jazz", a spus Tavitian.
Nimeni nu a putut contesta faptul că a fost un talent nativ. De la început s-a remarcat, din primii ani de carieră, făcând faţă tuturor schimbărilor de stil sau ale lumii show-biz-ului. Artistul îşi aduce aminte că, de fiecare dată când era organizat ceva în oraşul său natal, Constanţa, Anca Parghel se număra printre principalii invitaţi. „Întotdeauna când aveam ocazia să cântăm împreună, era deliciul publicului", îşi aduce aminte colegul său. „Dumnezeu să o ierte!", au fost ultimele cuvinte ale lui Harry Tavitian pentru valoroasa personalitate Anca Parghel. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii