Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:20 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre China, filosofia și umorul asiatice, în cea mai recentă carte a lui Traian Brătianu

ro

25 Oct, 2018 00:00 538 Marime text
Jurnalistul constănțean Traian Brătianu își lansează vineri, 26 octombrie, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ din Constanța, cartea „Ni Hao, China! De la proverbe și ghicitori la... fapte de viață!”. Evenimentul va avea loc în sala „Liliana Lazia“ a bibliotecii, începând cu ora 17.
 
Cartea este rezultatul a două călătorii pe care autorul le-a făcut în China, dar și al întâlnirilor și al schimbului de idei cu diplomați, scriitori și jurnaliști care au vizitat țara noastră. Pentru documentare, Traian Brătianu a studiat cărți de filosofie, geografie, etnografie, istorie, de unde a preluat „fructe” ale lumii chineze.
 
Cartea „Ni Hao, China! De la proverbe și ghicitori la... fapte de viață!” promite să ofere cititorilor informații despre cultura, istoria și tradițiile chineze, dar și imagini spectaculoase, câteva elemente de filosofie și umor. De menționat că, pe tot parcursul evenimentului de lansare a cărții, cei prezenți vor putea asculta muzică autentică chinezească.
 
În Cuvântul-înainte, „Memoria cea mai puternică este mai slabă decât cerneala cea mai palidă!”, Traian Brătianu mărturiseşte: „Proverbele la care am recurs, cu trimiterile lor la viaţa cotidiană, îmbracă «haine diferite»: de la simple informaţii şi descrieri, până la consideraţii de ordin general... Cartea reprezintă un modest omagiu adus unor oameni pe care îi păstrez aproape de suflet”.
 
„Ni Hao, China! De la proverbe și ghicitori la... fapte de viață!” cuprinde și pilde, legende și câteva povestiri ale autorului din călătoriile sale în China. Traian Brătianu își invită cititorii fideli și nu numai să îl însoțească cu gândul în această lume diferită.
 
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii