Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:43 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Lista reactualizată a țărilor din care toate persoanele sosite în România trebuie să intre în carantină 14 zile

ro

26 Jul, 2020 14:13 1301 Marime text

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile informează că a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, state din care toate persoanele care sosesc în România trebuie să intre într-o perioadă de carantină de 14 zile.
Lista intră în vigoare de la data de 27.07.2020 ora 0:00 și poate fi consultată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19) 
Carantina se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.
Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență
Listă in vigoare de la data de 27.07.2020 ora 0:00
ZONĂ GALBENĂ (carantina 14 zile)
Africa de Sud
Arabia Saudita
Argentina
Armenia
Azerbaidjan
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
Ecuador
El Salvador
Eswatini
Guatemala
Honduras
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kârgâzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Mexic
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Rusia
Serbia
Singapore
Statele Unite ale Americii
Surinam
Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).
Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

Ti-a placut articolul?

Comentarii