Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:57 25 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Vă mai amintiți de coșurile stradale de 600 de euro? Explicațiile Primăriei Constanța pentru achiziția acestora!

ro

09 Jun, 2021 00:00 2390 Marime text
  • Un constănțean, M.Cracu a formulat o petiție prin care a cerut conducerii primăriei Constanța să explice cum a fundamentat necesarul de coșuri de gunoi stradale și cum s-a ajuns la suma pe care dorește să o plătească pentru ele
  • Petiția a fost depusă, după ce Primăria Constanța a anunțat  achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora iar valoarea totală a achiziției este estimată la 1.176.140 lei
  • Costul pentru un singur coș de gunoi ar ajunge la suma de 2.941 de lei, aspect care l-a nemulțumit pe constănțean
  • Primăria Constanța a formulat un răspuns la petiția bărbatului concluzionând că trebuie achiziționate coșuri de mare capacitate, rezistente la șocuri și vandalism
  • Administrația locală explică și opțiunea de alegere a unui model cu design specific londonez, caracterizat prin eleganță și rafinament și cu o capacitate de aproximativ 110L
 
 
Un constănțean, M.Cracu a formulat o petiție prin care a cerut conducerii primăriei Constanța să explice cum a fundamentat necesarul de coșuri de gunoi stradale și cum s-a ajuns la suma pe care dorește să o plătească pentru ele.
Petiția a fost depusă, după ce Primăria Constanța a anunțat  achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora iar valoarea totală a achiziției este estimată la 1.176.140 lei.

Costul pentru un singur coș de gunoi ar ajunge la suma de 2.941 de lei, aspect care l-a nemulțumit pe constănțean.
Primăria Constanța a formulat un răspuns la petiția bărbatului pe care îl puteți consulta integral în secțiunea "documente".
"La nivelul Municiplului Constanța s-a identificat necesitatea unor coșuri de gunoi de capacitate mare pentru amplasarea acestora în zone cu afluență mare de public, respectiv zonele din proximitatea pieșelor agroalimentare, piațete publice, zone de promenade și zone de agrement, unde afluența cetățenilor este foarte rldlcată. Precizăm că această necesitate a fost exprimată și în cadrul întâlnirilor cu reprezentanți ai cetățenilor municipiului Constanța, avînd în vedere și achizițiile anterioare de coșuri de gunoi, care au avut ca finalitate amplasarea acestora pe aliniamentul arterelor de circulație, însă pentru soluționarea problemelor din zonele cu afluență ridlcată, s-a concluzionat că trebuie achiziționate coșuri de mare capacitate (minimum 110 litri), rezistente la șocuri și vandalism precum și la condițiile specifice de mediu.

De asemenea, pentru încadrarea armonioasă în peisajul urban a fost exprimată opțiunea pentru alegerea unui model cu design specific londonez, caracterizat prin eleganță și rafinament, cu o capacitate de aproximativ 110L.
S-a optat pentru achiziționarea unor produse de calitate superioară având în vedere în primul rând materialui din care sunt confecționate, ținând cont de criteril ce vizează durabilitatea și rezistența la vandalism.

Prin urmare, criteriul determinant în alegerea modelulul, este calitatea superioară a produselor și designul elegant, specific londonez", notează Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța în răspunsul transmis constănțeanului.
În răspuns se precizează că în timpul consultării de piață au fost depuse două oferte iar valoarea estimată a achiziției provine din aplicarea mediei artimetice și a prețurilor unitare pe produs, inclusiv montare, identificate pe piața liberă.
Primăria condusă de Vergil Chițac urmează calea fostului primar Nicolae Robu (n.r.Timișoara) care a importat astfel de coșuri de gunoi direct din Anglia (sursă foto: www.opiniatimisoarei.ro.)


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Super-realizare - vom avea coșuri de gunoi stradale de peste 600 de euro bucata!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii