Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Super-realizare - vom avea coșuri de gunoi stradale de peste 600 de euro bucata!

ro

15 May, 2021 00:00 7237 Marime text
 
  • Mai mulți constănțeni au formulat o petiție prin care cer conducerii primăriei Constanța să explice cum a fundamentat necesarul de coșuri de gunoi stradale și cum s-a ajuns la suma pe care dorește să o plătească pentru ele
  • Primăria Constanța a lansat zilele trecute anunțul privind achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora iar valoarea totală a achiziției este estimată la 1.176.140 lei
  • Costul pentru un singur coș de gunoi ar ajunge la suma de 2.941 de lei, aspect care îi nemulțumește pe constănțeni
  • Aceștia sesizează autoritățile cu privire la existența unor alternative cu specificații asemănătoare, la prețuri mai mici
 
Mai mulți constănțeni au formulat o petiție prin care cer conducerii primăriei Constanța să explice cum a fundamentat necesarul de coșuri de gunoi stradale și cum s-a ajuns la suma pe care dorește să o plătească pentru ele.
Primăria Constanța a lansat zilele trecute anunțul privind achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora iar valoarea totală a achiziției este estimată la 1.176.140 lei.

Coșurile ce urmează să fie achiziționate vor fi amplasate în zone cu afluență mare de public, respectiv în apropierea piețelor agroalimentare, în piațete publice, zone de promenadă sau zone de agrement.
În petiția adresată Primăriei Municipiului Constanța, constănțenii, membri ai Grupului de Inițiativă Civică Peninsula solicită următoarele informații: studiul de fundamentare cu privire la necesarul de coșuri ce urmează a fi achiziționate și la specificațiile tehnice incluse în caietul de sarcini și studiul de piață cu privire la prețurile coșurilor de gunoi cu specificații asemănătoare.
De asemenea, avand în vedere faptul că, așa cum reiese din anunțul privind achiziția, în urma unor calcule simple, costul pentru un singur coș de gunoi ar ajunge la suma de 2.941 de lei, petiționarii supun atenției autorităților locale, existența unor alternative cu specificații asemănătoare, la prețuri mai mici.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jean 03 Jun, 2021 14:26 Foarte frumoase coșurile n-ați vrut schimbare nu iesiati in strada si strigați jos ciuma rosie ce va plângeți Acum tăceți si înghițiți încă 3 ani si aici si la guvern va dau de toate astia mai ales usristi muie