Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Părinţi pro şi contra. Mesajul primarului Decebal Făgădău pentru elevii constănţeni, „ascuns“ în pachetul cu cărţi şi rechizite! (galerie foto)

ro

07 Sep, 2019 00:00 3443 Marime text

 

Şcolarii şi preşcolarii din municipiul Constanţa vor găsi pe bănci, în acest an şcolar, ghiozdane echipate cu toate rechizitele de care au nevoie.

Cele peste 31 de mii de ghiozdane achiziţionate de Primăria Municipiului Constanţa pentru începutul anului şcolar,  în valoare de peste 1.200.000 de lei, vin la pachet şi cu penare, acuarele, caiete, blocuri de desen, cărţi de colorat şi creioane de colorat, bineînţeles, diferenţiate în funcţie de vârstă, grădiniţă, clasele 0 - IV şi V - VIII.


Ghiozdanul pentru grădiniţă cuprinde carte de colorat, creioane de colorat, culori cerate, un set de batoane din plastilină şi planşetă pentru scris.
Cel pentru clasele 0-IV are în interior un bloc de desen, cinci caiete dictando, cinci caiete de matematică, acuarele, penar complet echipat cu stilou, creioane, carioci, riglă şi radieră, iar cel pentru clasele V-VIII are înăuntru cinci caiete studenţeşti de română, cinci de matematică, penar şi trusă de geometrie.
 
Printre cărţile pe care municipalitatea le-a strecurat începând din acest an în pachetul de rechizite pentru noul an şcolar stă şi un mesaj tipărit, asumat de primarul Decebal Făgădău şi adresat elevilor:
„Crezi în visurile tale! Citeşte cărţile care îţi plac! Exprimă-te aşa cum simţi! Lasă-te inspirat de oameni buni! Fii optimist! Iubeşte-ţi oraşul! Tu eşti viitorul!”, aşa sună mesajul edilului-şef al municipiului Constanţa (vezi foto).
 
Unii părinţi s-au declarat mulţumiţi de sprijinul primit de la autorităţi în debutul anului şcolar, în timp ce alţii consideră că Primăria ar fi trebuit să se ocupe mai degrabă de pregătirea unităţilor şcolare pentru anul şcolar 2029-2020.
Este şi cazul unei mămici care întreabă retoric: „Cum zugrăvesc eu şcoala, în locul primarului?!
Va veni prima şedinţă cu părinţii. Școală de stat, de top. Învăţătoarea termină în două fraze structura anului şcolar şi după face lista: este nevoie sa punem parchet, că altfel se lovesc copiii, trebuie proiector, trebuie laptop, avem nevoie de perdele şi de un buget lunar pentru cretă, ar mai fi nevoie şi de dulăpioare, de bani pentru auxiliare şi e nevoie şi să zugrăvim clasa. Vor urma discuţii pro şi contra între părinţi. Degeaba voi spune eu că prin acceptarea acestui situaţii facem doar treaba autorităţilor. Câţiva vor înţelege, prea mulţi nu vor avea nicio problema să plătească ticăloşia statului. Vă rog să înţelegeţi că atitudinea corectă este să măturăm cu ei pe jos în consiliile locale şi în birouri şi nu să zugrăvim noi în locul lor”, a scris pe o platformă de socializare Irina N., o mămică intrigată de faptul că asociaţiile de părinţi sunt nevoite să rezolve pe banii lor problemele de infrastructură şcolară.
 
Sursa foto 1: Facebook Irina N.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii