Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:11 28 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat „Ne plac oraşele curate, dar noi ce facem?” Mesajul montat pe un coş de gunoi pe bulevardul Tomis

ro

28 Oct, 2019 00:00 6093 Marime text
Pe bulevardul Tomis din Constanţa, la intersecţie cu strada Poporului, o pubelă de gunoi a devenit cunoscută din pricina mesajelor lăsate pe aceasta.

Două coli imense cu două mesaje au fost amplasate pe una dintre pubelele din centrul oraşului Constanţa. La parterul blocului din proximitatea pubelei, funcţionează mai multe societăţi – magazine, servicii, iar, cel mai probabil, una dintre acestea a montat mesajele pe pubelă.
„Atenţie! Acest coş nu este pubelă pentru gunoi menajer. Am fost amendaţi pentru acest gunoi care nu ne aparţine. Ne obligaţi să verificăm camerele de luat veder” şi „Să păstrăm curăţenia oraşului! Coşul acesta nu este pubelă pentru gunoi menajer! Ne plac oraşele curate, dar noi ce facem?” sunt cele două mesaje care sunt inscripţionate pe coşul de gunoi montat de Primăria Constanţa. 

Nu este prima oară când pubelele stradale au devenit coşurile persoanale asumate a unor locuitori, imagini fiind transmise pe reţelele de socializare. Primăria Constanţa a făcut apeluri constate către cetăţeni prin care i-a îndemnat să nu le folosească decât pentru a arunca mici resturi sau ambalaje de la produsele folosite pe stradă, cât şi pentru resturile de ţigarete, în recipientul special pentru acestea.

Amintim de situaţia din luna august, când o constănţeancă a făcut sesizare la Primăria Constanţa, prin care a cerut să fie demontate coşurile de gunoi stradale de pe strada Crişanei, motivul fiind vecinii care le foloseau ca ghene de gunoi. Municipalitatea a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că nu se pune problema desfiinţării coşurilor de gunoi din municipiu, însă face apel la populaţie să respecte normele de convieţuire socială. Mai mult decât atât, locuitorii din zonă pot fi amendaţi pentru aruncarea gunoiului pe spaţiul public.

Citeşte şi: 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii