Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRCF Regionala Constanța a reciclat anul acesta peste 6 tone de deșeuri

ro

01 Aug, 2023 15:01 839 Marime text
Sursa foto: CFR Infrastructură Constanța
  • ​De la începutul anului 2023 și până la această dată, la Regionala CF Constanța au fost reciclate 6.125 de kg de deșeuri constând în hârtie, carton și pet-uri, iar acțiunea de colectare selectivă continuă. 
 
Gestionarea eficientă a deșeurilor reprezintă o prioritate pentru SRCF Regionala Constanța. Astfel, pentru a putea fi realizată colectarea selectivă, au fost achiziționate din anul 2021, pubele speciale pentru deșeurile de sticlă, metal, plastic și hârtie, iar angajații au fost instruiți și informați cu privire la beneficiile reciclării, transmite un comunicat din partea CFR Infrastructură Constanța.
 
Obligativitatea selectării deşeurilor se aplică pentru toate subunităţile sucursalei. În cazul staţiilor CF cu trafic mare de călători, respectiv Constanţa Oraş, Medgidia, Cernavoda, Feteşti, Ciulniţa, Lehliu, Călăraşi Sud, Slobozia Veche, Tulcea Oraş, cele cele trei categorii de deşeuri, respective - plastic şi metal (PET, ambalaje material plastic, doze etc.), hârtie şi carton (tip maculatură, uzată, reviste, cataloage, dosare etc.) şi sticlă (deşeuri de ambalaje pentru băuturi răcoritoare şi produse alimentare) există recipiente de colectare, inscripționate pentru fiecare tip de deşeu. Acestea sunt amplasate astfel încât să fie accesibile publicului călător.
 
De la începutul anului 2023 și până la această dată, la Regionala CF Constanța au fost reciclate 6.125 de kg de deșeuri constând în hârtie, carton și pet-uri, iar acțiunea de colectare selectivă continuă.
 
În paralel cu programul care vizează reciclarea, în luna mai a fost organizată o amplă acțiune de ecologizare a rețelei feroviare, în cadrul căreia au fost colectate deșeuri în peste 100 de saci menajeri, a încheiat sursa citată.


Citește și:

Angajat al SRCF Infrastructură Constanța, locul I la semimaratonul „Festivalul Sporturilor“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii