Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:24 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Sancțiuni pentru cetățenii care depozitează deșeuri menajere în pubelele galbene

ro

20 Sep, 2021 12:30 514 Marime text
  • Depozitarea altor deșeuri decât cele reciclabile în pubela galbenă atrage sancțiuni!

Pentru a încuraja colectarea selectivă a deșeurilor, fiecare constănțean care locuiește la casă a primit o pubelă galbenă pentru colectarea selectivă a deșeurilor. În acest fel, deșeurile reciclabile pot fi depozitate separat și apoi ridicate de societatea de salubrizare a orașului.

Există, însă, multe situații în care angajații operatorului de salubrizare au găsit deșeuri menajere în pubelele galbene destinate colectării selective. Ca urmare, Primăria Constanța, împreună cu SC Polaris M Holding, au decis ca acolo unde întâlnesc astfel de situații să nu mai ridice deșeurile, iar persoana care nu depozitează deșeurile corespunzător să fie înștiințată cu privire la sancțiunile pe care le riscă.

În pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Presați/taiați/striviți deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă. În acest mod se folosește la maximum capacitatea pubelei.

Nu uitați că deșeurile se biodegradează foarte greu, unele dintre ele nu se degradează niciodată. Colectând selectiv reducem cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și implicit ne protejăm sănătatea și mediul înconjurător.

Menționăm că potrivit Legii nr. 92/2021 este interzisă abandonarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop, transmite Primăria.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii