Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tata îl aduce pe Nano în România!

ro

05 Apr, 2011 11:42 2355 Marime text
pixel.jpgDirectorul general al grupului Tata Motors, Carl-Peter Forster, a declarat că modelul Nano, cea mai ieftină maşină din lume, ar putea fi comercializat pe piaţa europeană începând din 2013.

Într-un interviu publicat în cotidianul german Frankfurter Rundschau, preluat de Reuters, Carl-Peter Forster a spus că 'lucrăm la o versiune pentru Europa, care ar urma să fie gata de comercializare in doi-trei ani". Preţul acestui model va fi semnificativ mai mare faţă de 2.000 de euro cât costă versiunea de bază comercializată în India. 'Preţul estimativ va fi de 5.000 de euro. Va fi vorba de o maşina cu patru locuri, pachet complet de siguranţă şi un motor diesel cu trei cilindri cu o capacitate de 68 de cai putere', a mai spus Carl-Peter Forster.

 

Potrivit specialiştilor, modelul ar putea fi bazat pe conceptul Pixel, prezentat la Geneva.

Conceptul este propulsat de un motor turbodiesel în 3 cilindri, de 1,2 litri şi 75 CP, asigură un consum de numai 3,4 litri/100 km, cu emisii de CO2 limitate la doar 89 g/km. Pixel are patru locuri, iar pentru reducerea razei de bracaj (la 2,6 m), roţile din spate brachează în sens invers celor din faţa. Un detaliu interesant şi oarecum neaşteptat pentru un automobil low cost îl constituie controlul funcţiilor de divertisment ale maşinii prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete, care se insereaza în bord.

"Indienii vor de multă vreme să intre în Europa, iar Romania ar putea reprezenta o poartă de intrare", spune analistul auto Razvan Marinescu.
"Investiţia în Romania pare motivată de facilitaţile oferite la Sucu, de faptul că avem muncitori specializaţi în industria auto si multe firme care produc subansamble auto, dar şi de faptul că în Bulgaria, care concurează cu noi, a atras deja o investiţie a chinezilor de la Great Wall, care vor începe în acest an productia de C30, care va face face concurenţă Dacia Logan şi Great Wall C50, care ar putea câştiga piaţa în defavoarea lui Renault Fluence sau Skoda Octavia", a mai declarat analistul.

 

Sursa: dailybusiness.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii