Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Succesorul lui 207 va lansa o nouă direcţie de design la Peugeot

ro

07 Jul, 2011 00:00 1374 Marime text

Peugeot.jpgFrancezii de la Peugeot vor să pornească o nouă direcţie de design odată cu apariţia succesorului lui 207. Modelul va debuta în 2012 şi va separa gama de segment B a celor de la Peugeot de istoria sa. Peugeot 208 şi fiecare model creat după acesta va fi omogen, iar fiecare model va fi integrat corespunzător în marcă şi va face parte din familie. Practic, Peugeot se va alinia tendinţei începute de Volkswagen cu Polo şi de Opel cu Insignia, care vizează un limbaj de design comun pentru toate modelele din gamă, adaptat la dimensiunile acestora.

"Peugeot 208 va fi comercializat la nivel global, în Asia, America de Sud şi Europa. Trebuie să fie recunoscut uşor ca fiind un Peugeot, indiferent de piaţa pe care va fi vândut. Noul 208 va reprezenta o despărţire de trecut. O parte din noul stil poate fi observat pe conceptul SR1. Conceptul SR1 reprezintă idealul nostru în materie de design, cu un aspect atletic, pur, elegant şi precis, cu o alură specifică.", a declarat Jean-Pierre Ploue, director de design la PSA Peugeot-Citroen într-un interviu pentru Automotive News Europe.

Noul Peugeot 208 este aşteptat să debuteze la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012. Modelul este primul vehicul desenat de cei de la Peugeot după numirea lui Ploue la şefia departamentului de design pentru ambele mărci ale concernului PSA. Până în 2009, Ploue s-a ocupat doar de design-ul mărcii Citroen, sarcină preluată în 2000.

Sursa: automarket.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii