Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Ne-am imbatat si am vrut sa radem de babe"

ro

13 Oct, 2008 00:00 1844 Marime text
1223842457.jpg

Tanarul spune ca nu s-a oprit la somatia politistului pentru ca, pur si simplu, nu a stiut cine este cel care il urmareste si trage asupra lui

Marian Constantin T, minorul din Ion Corvin impuscat de seful de post, a ajuns infractor la 14 ani din... plictiseala. De pe patul de spital, baiatul povesteste, cu nonsalanta, cum s-a distrat intrand in casa batranelor, neavand intentia de a le jefui, ci doar de a le speria un pic. "Eram cu un coleg de-al meu. Se intunecase de-a binelea. Am inchis oile, am mancat si am plecat. Pe drum ne-am luat cateva beri, am baut si... am incercat sa facem o gluma", incepe minorul. Gluma a constat in incercarea de a o jefui, intr-o prima faza, pe Niculina Deacu, o batrana de 68 de ani, din Ion Corvin. Pentru ca au fost surprinsi de varstnica in timp ce-i cotrobaiau prin casa, Marian si amicul sau, un tanar de 18 ani, ce fusese eliberat din penitenciar la inceputul anului, si-au luat talpasita. Dar nu pentru a se ascunde, ci pentru a repeta isprava in casa altei batrane, Leonora Culea, de 75 de ani, careia i-au legat mainile si i-au pus o banda adeziva la gura. Seful de post a dat peste ei exact cand ieseau din gospodaria celei de-a doua victime si i-a somat, mai intai verbal. A urmat un foc de avertisment tras in plan vertical, dar infractorii au continuat sa fuga. Vazand ca acestia nu au de gand sa se opreasca, seful de post, Silviu Neculcea, a tras patru gloante, trei dintre ele lovindu-l pe Marian in gamba piciorului drept, in fesa si in coapsa dreapta. Minorul de 14 ani nu se sfieste sa se faleasca cu semnele care i-au ramas.

Ghinionul lor

Mandru ca al sau chip a facut inconjurul tarii pe la posturile de televiziune, Marian spune ca nu avea nimic nici cu Niculina Deacu, nici cu Leonora Culea. Pur si simplu, au fost ghinioniste. "Ne-am dus la nimereala. Nu aveam ceva planificat. Nu vroiam sa le luam banii, ci doar sa radem de babe. Sa le speriem...". Desi minorul internat in Sectia de Chirurgie Pediatrica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta exclude orice intentie de furt, asupra lui Vasile Aratoaiei, cel de-al doilea autor, a fost gasita verigheta uneia dintre victime. Din casa batranei de 68 de ani lipseste, de asemenea, un telefon mobil si un radiocasetofon. "Nu m-am speriat ca ma urmarea cineva. Dar, nu am stiut cine este...", isi continua povestirea minorul, cu aceeasi lipsa de inocenta. Baiatul de 14 ani se justifica spunand ca nu s-a oprit la somatia politistului pentru ca, pur si simplu, nu a stiut cine este cel care il urmareste si trage asupra lui. Dar, nu-l judeca pentru acest fapt.

"Nici nu stiu sa ma semnez"

Marian provine dintr-o familie dezbinata. Tatal sau s-a spanzurat cand acesta avea doar cateva luni, iar din spusele baiatului, mama sa consuma, deseori, bauturi alcoolice in exces. Nu a studiat niciodata si marturiseste ca nici nu-i place, dar daca ar mai avea o data sansa, ar face o incercare. "Sa-mi spuna mie mama ca trebuie sa invat ca sa ajung cineva cand o sa fiu mare? Dar eu nici nu stiu macar sa ma semnez. Am fost la scoala doar cand aveam vreo sapte ani. Dar am stat doar o saptamana. Nu mi-a placut", isi spune oful minorul. Mai are o sora, careia, spune el, ii place cartea. "Am o sora. Nu stiu cati ani are. Stiu doar ca e clasa a IV-a. Dar ea se tine de scoala", zice Marian. Baiatul de abia asteapta sa o "stearga" de la spital si sa se intoarca la munca de dinainte. "Chiar daca o sa ma arate la inceput cu degetul, nu o sa-mi pese...", incheie acesta.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii