Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, prioritate pentru USR PLUS

ro

18 Nov, 2020 00:00 1645 Marime text
  • DNA-ului Pădurilor, rămâne o prioritate pentru USR PLUS și ar avea impact pozitiv direct asupra județului Constanța
  • În România, situația este foarte gravă în zonele de câmpie, unde suprafața împădurită este extrem de mică (5,28 %). Iar cu 29,52% suprafață împădurită, țara noastră este departe de media statelor din Uniunea Europeană (43%)
  • În programul de guvernare, USR PLUS mai propunem și înființarea unui fond special pentru împădurire (în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu) cu scopul atragerii de surse de finanțare suplimentare celor actuale pentru regenerarea pădurilor
 
Înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, instituție autonomă, organizată pe modelul DNA și DIICOT (DNA-ul Pădurilor), rămâne o prioritate pentru USR PLUS
și ar avea impact pozitiv direct asupra județului Constanța, susține deputatul Stelian Ion, candidat pentru un nou mandat la alegerile parlamentare și unul dintre inițiatorii proiectul DNA Pădurilor, blocat în Parlament.
 
Studiile arată că pădurile reprezintă unul dintre domeniile-cheie de acțiune pentru combaterea schimbărilor climatice, iar Constanța se numără printre județele cu o suprafață împădurită foarte redusă. În România, situația este foarte gravă în zonele de câmpie, unde suprafața împădurită este extrem de mică (5,28 %). Iar cu 29,52% suprafață împădurită, țara noastră este departe de media statelor din Uniunea Europeană (43%).
 
Împădurirea județelor în care fondul forestier reprezintă mai puțin de 10% din suprafața totală - Constanța, Călărași, Teleorman, Brăila, Ialomița, Galați - este de o importanță vitală pentru aceste regiuni.
 
Printre altele, în programul nostru de guvernare mai propunem și înființarea unui fond special pentru împădurire (în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu) cu scopul atragerii de surse de finanțare suplimentare celor actuale pentru regenerarea pădurilor.
Alocarea și prioritizarea fondurilor strânse se vor face pe baza unei metodologii aprobate prin hotărâre de guvern. Această metodologie va ține cont de criterii și obiective strategice: identificarea și plantarea terenurilor degradate, extinderea perdelelor forestiere, împiedicarea deșertificării etc.
 
Sumele strânse vor fi utilizate pentru:
• creșterea capacității de producție a puieților forestieri;
• crearea de pepiniere noi și extinderea celor existente;
• plantări și regenerări;
• extinderea perdelelor forestiere;
• întreținerea plantațiilor până la stadiul de masiv (3–5 ani).
 
De asemenea, USR PLUS susțin înăsprirea sancțiunilor pentru nerealizarea obligației legale de împădurire (trecerea de la contravenție la infracțiune și sancțiuni administrative).
 
Detaliile programului nostru pentru împădurirea României și combaterea tăierile ilegale de păduri:
www.usrplus.ro/impadurim_romania_si_combatem_taierile_ilegale_prin_dna_ul_padurilor?fbclid=IwAR3tDTReVlVAtd6qpr9Chj2SJvlzVLa7mt6SRIxrrNyJ_8-YVTZhITwKTV4
 
Citește și:

Stelian Ion, inițiator DNA-ul pădurilor "Am făcut un pas înainte în direcția apărării pădurilor, apelor, solului şi aerului din România”
 
Material comandat de USR PLUS Organizația Județeană Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
Cod unic de identificare: 11200021
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii