Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Provocările alegerilor locale din 5 iunie Cine vrea să restarteze Constanţa? (document)

ro

19 Apr, 2016 00:00 2634 Marime text
 

Candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Constanţa Mihai Petre s-a pregătit din timp pentru competiţia electorală din 5 iunie. Încă de anul trecut, el a lucrat la propriul program de guvernare locală, intitulat sugestiv „Restart Constanţa“.
 
La începutul lunii februarie 2016, Mihai Petre lansa deja în dezbatere publică Programul de Guvernare Locală „Restart Constanţa“. În opinia sa, înainte de a decide dacă intră sau nu în competiţia electorală, era firesc să arate constănţenilor ce vrea să facă şi la ce se poate înhăma.
 

„Timp de trei luni am sintetizat propunerile venite din partea cetăţenilor, jurnaliștilor, reprezentanţilor societăţii civile și specialiștilor în diverse domenii. Astfel, am închegat primul program de guvernare locală pentru următorii patru ani, centrul de greutate al candidaturii mele ca primar independent”, susţine Mihai Petre.

 
Platforma sa este structurată pe zece capitole şi, în opinia sa, oferă soluţii multiple la cele mai importante probleme ale municipiului Constanţa: Lege, nu fărădelege; Primar, nu baron; Respect pentru banul public, nu bătaie de joc; Economie, nu interese; turism, nu kitsch; Educaţie, nu maimuţăreală; Spaţii verzi, nu betoane; aer curat, nu poluare; Sănătate, nu loterie; Cultură, nu incultură; culte, nu ignoranţă; Infrastructură raţională, nu haos; siguranţă, nu infracţionalitate; Protecţie socială, nu mită electorală şi Sport, nu „joc de glezne”.


 
Primul candidat independent care şi-a anunţat disponibilitatea de a se ocupa de municipalitate în următorii patru ani oferă constănţenilor posibilitatea de a se implica prin oferirea de noi soluţii la problemele deja identificate, precum şi prin semnalarea unor aspect ce poate au fost omise, programul respectiv fiind „deschis şi flexibil”, dar „centrat pe Constanţa şi pe constănţean”.
 
„Am ferma convingere că, dacă jumătate din acest program va deveni realitate, atunci și Constanţa, pe lângă Restart, își va face și un Upgrade de top”, susţine candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Constanţa Mihai Petre.
 
Cei interesaţi să afle ce conţine şi ce propune Programul de Guvernare Locală „Restart Constanţa”, elaborat de Mihai Petre, îl pot analiza pe site, fiind ataşat materialului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii