Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:01 18 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile de avere ale candidaţilor ALDE care vor să devină primari de comune în judeţul Constanţa (documente)

ro

03 Jun, 2016 00:00 1978 Marime text
 

12 candidaţi ALDE se luptă pentru primăriile comunelor din judeţul Constanţa. În contextul apropierii scrutinului electoral pentru alegerea primarilor, precum şi a membrilor consiliilor locale şi judeţene şi din dorinţa de a informa cititorii înainte de a lua o decizie finală, am considerat de interes să le arătăm acestora cu ce averi ar putea intra în administraţia publică aspiranţii la aceste mandate.
 
Cogealac
 
Ion Soare candidează din partea ALDE la Primăria Cogealac. Candidatul deţine un teren agricol, un apartament în Constanţa şi o casă de locuit în Năvodari şi are 10.000 de lei economii la bancă. Soare are acţiuni în trei societăţi comerciale şi a împrumutat cu sume cuprinse între 26.000 de ei şi 55.000 de euro persoane şi societăţi comerciale. Împreună cu soţia are venituri de 19.000 de lei anual. Este administrator la o societate comercială şi asociat în alte două firme.
 
Costineşti
 
Adi Octavian Tobă este candidatul ALDE la Primăria Costineşti. Candidatul nu deţine decât un teren şi o locuinţă şi nu înregistrează venituri, potrivit declaraţiei de avere.
 
Ghindăreşti
 
Grigore Matei candidează din partea ALDE la Ghindăreşti. Candidatul la funcţia de primar deţine un teren, are datorii de 5.000 de euro, scadente în 2018, şi este preşedintele Organizaţiei ALDE Costineşti.

Ion Corvin

Florina Nedea reprezintă ALDE în alegerile locale la Ion Corvin. Nedea deţine trei terenuri intravilane, două case de locuit şi cinci spaţii comerciale sau de producţie, dar şi o casă de vacanţă. Candidatul mai deţine şi două autoturisme şi două autoutilitare. În calitate de angajat al Primăriei Ion Corvin, are un venit de 10.500 de lei.

Mihail Kogălniceanu

Fostul primar, Valer Iosif Mureşan, candidează la Primăria Mihail Kogălniceanu din partea ALDE. Acesta a devenit preşedintele organizaţiei din localitate. Averea lui Mureşan este compusă din: patru terenuri, un apartament şi o casă, două autoturisme şi economii în valoare de 50.000 de lei. Mureşan are o pensie militară de 50.000 de lei pe an. Veniturile soţiei, angajată a Primăriei, se ridică la 35.000 de lei anual. Totodată, din agricultură, Mureşan mai câştigă 15.000 de lei.

Pecineaga

Petru Mihai Crăciun, preşedintele ALDE Pecineaga, candidează şi la Primăria localităţii. Crăciun deţine două terenuri şi două case şi pare să nu înregistreze venituri oficiale.

Peştera

Gheorghe Răducan este preşedintele ALDE Peştera şi candidat la Primărie. Răducan deţine două locuinţe şi un autoturism, iar din salariul de director al societăţii comerciale administrate de CL Peştera câştigă 21.000 de lei pe an. Împreună cu soţia, are venituri din pensii de aproximativ 15.000 de lei pe an.

Rasova

Gheorghe Mocanu este candidatul ALDE la Rasova. Mocanu deţine un teren intravilan, un apartament în Bucureşti şi o casă în localitate şi trei autoturisme. Candidatul înregistrează venituri din funcţia de director al unei societăţi comerciale - 10.000 de lei pe an - şi din chirii - alţi 10.000 de lei. Soţia, avocat, are venituri de aproximativ 40.000 de lei pe an. Mocanu mai câştigă şi 2.600 de lei din indemnizaţia de consilier local.

Topraisar

Florinel Virgil Ţarină este membru al Sindicatului cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi membru în BPJ al ALDE. Ţarină deţine două terenuri, un apartament şi două case şi un autoturism. Câştigă 5.000 de lei din arendă şi 9.400 de lei din pensia militară.

Tuzla

Florin Constantin Micu este candidatul ALDE pentru Primăria Tuzla. Fost primar, Micu deţine trei terenuri, un apartament şi două case de locuit şi un autoturism. Veniturile sale din salarii se ridică la 48.000 de lei pe an, iar ale soţiei, la 17.000 de lei.
 
Menţionăm că, până la data publicării acestui material, doi candidaţi liberali şi democraţi nu aveau declaraţiile de avere şi de interese publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate. Este vorba despre candidaţii ALDE din localităţile Limanu - Elena Cociuban şi Ostrov - Daniel Căciulan.

Ti-a placut articolul?

Comentarii