Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Shhaideh, Mişa şi Dobre CV-urile, averile şi interesele miniştrilor constănţeni din cabinetul Tudose (documente)

ro

29 Jun, 2017 00:00 5074 Marime text
Pe lista oficială a Guvernului PSD - ALDE, condus de Mihai Tudose, apar şi trei constănţeni: Sevil Shhaideh - vicepremier şi ministru al Dezvoltării, Ionuţ Mişa - ministrul Finanţelor Publice şi Mircea Titus Dobre -ministrul Turismului.

Sevil Shhaideh a fost ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în perioada mai - iunie 2015, anterior deţinând funcţia de secretar de stat la aceeaşi instituţie şi pe cea de director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa. 
 
Aşa cum reiese din declaraţia de avere completată în luna mai 2016, Sevil Shhaideh nu are terenuri, în schimb, deţine mai multe apartamente. În documentul citat figurează un apartament în Constanţa, dar şi trei apartamente în Siria, al căror proprietar este soţul său, Akram Shhaideh. Sevil Shhaideh nu are automobile. În conturi bancare, păstrează suma de 590.821 de lei.
 
La rubrica „Plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate“ se aminteşte suma de 20.000 de eruo, împrumutată unei persoane fizice. În declaraţia de avere se mai menţionează un credit de 60.000 de lei, scadent în 2017. În anul fiscal 2015, aceasta a câştigat 30.647 de lei în calitate de secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, 61.901 lei în calitate de ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, 92.969 de lei de la EximBank SA, în calitate de membru în CIFGA. Soţul său a câştigat, la rândul său, 21.680 de lei de la RAJDP Constanţa şi 13.982 de lei de la RAJA SA. Din declaraţia de interese completată în noiembrie 2016, aflăm că Sevil Shhaideh este asociat la SC Rosyr International SRL - radiată şi că a fost vicepreşedinte al Asociaţiei Dispeceratul Civic.

Mircea Titus Dobre deţine un teren intravilan, un apartament şi o casă în municipiul Constanţa, precum şi ceasuri achiziţionate în perioada 2008-2012 şi estimate la 18.000 de euro. În paralel, parlamentarul social-democrat a investit în diverse firme, având acţiuni la SC Domadami SRL, SC Damiramid SRL şi MG-Tour Hotels SRL.
 
Dobre are de achitat până în anul 2041 un credit bancar de 108.000 de lei, dar şi 30.000 de lei unei persoane fizice, până la sfârşitul acestui an. Totodată, a împrumutat sumele de 325.000 de euro şi 53.000 de lei unor persoane fizice.
 
În anul fiscal 2015, a câştigat 62.651 de lei de la Camera Deputaţilor, iar soţia sa - 24.432 de lei de la Dobre şi Fiii SRL şi Domadami SRL. La aceste venituri se adaugă alocaţia copilului minor, de 672 de lei. De asemenea, la bugetul familiei se adaugă suma de 23.958 de lei de la SC Dobre şi Fiii SRL. Dobre a părăsit firma în data de 19.01.2017. De asemenea, a ieşit şi din SC Geomir Int SRL la aceeaşi dată, dar până la retragere, a încasat dividende în valoare de 109.433 de lei.
 
La capitolul interese, Mircea Titus Dobre este acţionar la SC Domadami SRL, SC Damiramid SRL şi SC Mg Tour Hotels SRL şi este vicepreşedinte de onoare al ANAMOB Bucureşti. Pe linie de partid, situaţia se schimbă, deputatul constănţean fiind vicepreşedinte al organizaţiilor municipală şi judeţeană ale PSD Constanţa şi preşedinte al Comisiei Naţionale de Control Financiar Intern al PSD România.
 
Ionuţ Mişa era numit, la începutul anului, prin decizia numărul 61, publicată în Monitorul Oficial al României, pe funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor. Ionuţ Mişa este născut pe 7 ianuarie 1975 şi a ocupat funcţia de director al Administraţiei Finanţelor Publice din Eforie. Și-a început activitatea în cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Publice Constanţa ca şef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri, fiind numit apoi şef în cadrul Serviciului Gestionare Registru Contribuabili şi Dosare Fiscale - Persoane Fizice, aparţinând de Administraţia Finanţelor Publice Constanţa.

Datorită calităţilor profesionale, Ionuţ Mişa a devenit în 2005 şef al AFP Eforie. Înainte de a fi secretar de stat, a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul ANAF. La propunerea PSD, Mişa devine ministru al Finanţelor Publice. Declaraţia de interese a viitorului ministru este goală.
 
Din declaraţia de avere depusă pe 15.02.2017, aflăm însă că, împreuna cu soţia, Ionuţ Mişa deţine două apartamente dobândite în 2012, în Constanţa, respectiv 2015, în Bucureşti. Familia Mişa deţine bijuterii în valoare de 7.500 de euro şi are un cont de economii la o bancă comercială în care păstrează 85.040 de lei. În anul fiscal 2015, ca director general în cadrul ANAF, Ionuţ Mişa a încasat un venit de 94.421 de lei şi alţi 3.200 de lei din cedarea folosinţei unor bunuri.
 
Reamintim că preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, a confirmat, pentru ZIUA de Constanţa, prezenţa celor trei constănţeni în noul Executiv, cu amendamentul că Ionuţ Mişa a devenit membru PSD al organizaţiei Sector 1 Bucureşti, iar Sevil Shhaideh - membru al PSD Bucureşti, Sector 2. Mircea Titus Dobre este membru al organizaţiei PSD Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza CV-urile şi declaraţiile de avere şi de interese ale celor trei miniştri.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii