Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin financiar solicitat MAI Comisie formată din reprezentanţii ABADL, ISU şi ANIF pentru inundaţiile din Rasova

ro

19 Jun, 2013 00:00 2876 Marime text
Comuna Rasova se confruntă cu grave probleme. Asta din cauza faptului că, duminică, aproximativ 100 de hectare de teren arabil au fost inundate. De vină ar fi, se pare, apele din canalul ce preia apa de pe aluviuni, din zonele Peştera şi Rasova, care ar fi dat pe-afară.  Pentru că debitul a fost mare, dar şi din cauză că acel canal este parţial colmatat, mai multe terenuri au fost inundate.
De la momentul producerii inundaţiei şi până ieri dimineaţă, echipele Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) - care răspunde de staţia de pompare a canalului - au gestionat problema. Potrivit spuselor unor localnici, echipele ANIF au încetat însă, ieri dimineaţă, să mai pompeze apa, pe motiv că aşa li s-ar fi transmis de la Bucureşti. Motivul? Nu sunt bani.
La momentul actual aproximativ 80 de hectare de teren se află încă sub ape. Culturile de grâu şi de porumb sunt însă compromise în proporţie de 90%.

Ce spune prefectul

Contactat telefonic pentru a comenta situaţia din comuna Rasova, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, a declarat că această problemă va fi adusă în atenţia Ministerului Afacerilor Interne. Mai mult, potrivit spuselor reprezentantului Guvernului în teritoriu la Constanţa, va fi solicitat sprijin financiar.
Bola a menţionat, de asemenea, că i s-a adus la cunoştinţă această situaţie, dar şi că ştie că ANIF-ul nu ar avea bani. Conform declaraţiilor prefectului, o comisie formată din reprezentanţii Administraţiei Bazinale Apă Dobrogea-Litoral, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi ai ANIF se va deplasa, în această dimineaţă, în comuna constănţeană Rasova, pentru a analiza toate datele problemei: „Este într-adevăr o problemă delicată. Vom cântări, vom analiza ce este de făcut”, a conchis Eugen Bola.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii