Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Termica Distribuţie Năvodari va prelua asociaţiile de proprietari

ro

20 Jan, 2012 00:00 1956 Marime text

termica-ecoterm.jpgLa sfârşitul lunii ianuarie, Primăria Năvodari va organiza cea de a treia extragere a beneficiarilor proiectului „Ideea mea şi norocul tău", derulat pentru toţi abonaţii la sistemul centralizat de energie termică.

„Prin acest program iniţiat de primarul Nicolae Matei se doreşte menţinerea acestui sistem, respectiv stoparea debranşărilor. La ora actuală, la Năvodari nu există niciun fel de problemă cu furnizarea agentului termic. Desigur că au mai fost mici incidente, ca spre exemplu ţevi sparte, dar noi le-am remediat în câteva ore", a declarat Alexandru Manu, directorul SC Termica Distribuţie din Năvodari. În conformitate cu regulamentul stabilit de comisia din care vor face parte câte un reprezentant desemnat de Consiliului Local, de DGFP, de Asociaţiile de proprietari, de Primărie şi de UTM/ Termica, extragerea va avea loc lunar, în penultima zi lucrătoare din lună.

Termica-directorManuAlexandru.jpg Directorul SC Termica Distribuţie, Alexandru Manu, a mai precizat că instituţia pe care o conduce va prelua asociaţiile de proprietari. „Acum pregătim baza legală pentru preluarea asociaţiilor de proprietari. Adică vom pune administratorii noştri, care se vor ocupa de blocuri. Să zicem, un administrator va avea în responsabilitate zece blocuri. Noi le vom oferi cetăţenilor condiţii bune, pentru a accepta acest proiect de preluare a asociaţiilor de proprietari", a mai explicat Alexandru Manu. Reamintim că proiectul „Ideea mea şi norocul tău" prevede acordarea de gratuitate pentru un număr de 300 de apartamente/lună la plata agentului termic. Principalul criteriu în baza căruia năvodărenii vor putea să se înscrie în proiect este să fie abonaţi ai sistemului centralizat de energie termică. De asemenea, alte două cerinţe de bază sunt să nu înregistreze debite restante la plata facturilor de energie termică la data extragerii şi să nu se debranşeze din sistem cel puţin 2 ani, în caz contrar urmând să restituie gratuitatea. Tragerea la sorţi, care se organizează la sfârşitul fiecărei luni, are ca scop să determine ordinea şi lunile în care locuitorii din Năvodari vor beneficia de scutirea totală la plata facturii pentru cele300 de apartamente. Preţul gigacaloriei stabilit pentru această iarnă rămâne cel de anul trecut, respectiv 150 de lei plus TVA, adică 186 de lei, ceea ce face ca oraşul Năvodari să aibă unul dintre cele mai mici preţuri pentru agent termic din ţară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii