Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUD-ul pentru construire imobil cu acces direct la strada Aristide Karatzali ajunge în atenția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (DOCUMENTE)

ro

13 Sep, 2022 00:00 1960 Marime text
  • PUD - construire imobil P+1E – locuință individuală, str. Aristide Karatzali nr. 8, – etapa emitere aviz Arhitect Șef a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism
  • Documentul urbanistic vine să reglementeze amplasarea în parcelă un imobil cu funcțiunea de locuință individuală într-o zonă istorică protejată
  • Inițiatorul PUD-ului este Dragoș George Teodorescu iar elaborator World Agora Design SRL și urbanist Mihaela Pușnava
  • Suprafața de teren care a generat PUD este 424,6 mp din acte și 373 mp din măsurători, conform extrasului de carte funciară nr. 252321 eliberat sub număr cerere 117409/ 10.09.2020
  • Cei doi proprietari ai terenului care vor să construiască în Peninsulă au dat în judecată în 2021 mai mulți beneficiari de top ai retrocedărilor lui Mazăre, dar și UAT municipiul Constanța
 


PUD - construire imobil P+1E – locuință individuală, str. Aristide Karatzali nr. 8, investitor Teodorescu Dragoș George – etapa emitere aviz Arhitect Șef a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism care se va întruni în data de 15.09.2022, ora 14:30, în sala de ședințe a Primăriei Constanța.
 
Documentul urbanistic vine să reglementeze amplasarea în parcelă un imobil cu funcțiunea de locuință individuală într-o zonă istorică protejată.
Inițiatorul PUD-ului este Dragoș George Teodorescu iar elaborator World Agora Design SRL și urbanist Mihaela Pușnava.

Suprafața de teren care a generat PUD este 424,6 mp din acte și 373 mp din măsurători, conform extrasului de carte funciară nr. 252321 eliberat sub număr cerere 117409/ 10.09.2020.

Conform Actului Notarial nr. 1280/05.06.2020 emis de Iosif Mariana, terenul situat în Strada Aristide Karatzali nr. 8, se află în proprietatea persoanelor fizice Teodorescu Dragoș-George( om de afaceri) și Teodorescu Viorica-Roxana (medic).


Plan Urbanistic de Detaliu a fost lansat luna trecută în consultare publică de Primăria Constanța. În urma consultării s-a primit o singură sesizare din partea unui cetățean care consideră că „imobilul în stil mediteranean nu trebuie modificat, existând riscul ca prin PUD-ul supus consultării, clădirea să fie demolată iar în locul acesteia să fie ridicată o copie care nu va respecta specificul istoric”. Elaboratorul, World Agora Design SRL a răspuns că reglementarea propusă prin PUD are avizul Direcției Județene pentru Cultură Constanța din 07.07.2022, vezi secțiunea „documente”.


Se intenționează realizarea unei locuințe individuale S+P+1 alipită la calcanele existente pe limitele laterale ale construcției.
 
Conform Regulamentului Local de Urbanism al PUZ Peninsulă aprobat cu HCL 416/21.11.2003, „Construcția noilor clădiri va fi autorizată numai în urma întocmirii unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat conform legislației privind zonele istorice protejate.”

Prezentul PUD urmărește să detalieze modul de amplasare în parcelă a construcției propuse, indicând racordarea fațadei de pe aliniament la cele două fațade vecine, stabilirea accesului carosabil și pietonal, numărul și amplasarea locurilor de parcare, conform temei beneficiarului și a reglementărilor impuse de documentațiilor de urbanism de nivel superior aprobate anterior prezentului studiu.


Terenul ce face obiectul documentației se află în zona centrului istoric al municipiului Constanța, la aproximativ 300 nord de Piața Ovidiu și are acces direct la strada Aristide Karatzali, arteră pietonală cu circulație ocazional carosabilă admisă.

Imobilul care a generat PUD se află într-o zonă cu restricții de construire determinate de statutul de zonă protejată.

Cei doi proprietari ai terenului care vor să construiască în Peninsulă au dat în judecată în 2021 mai mulți beneficiari de top ai retrocedărilor lui Mazăre, dar și UAT municipiul Constanța.
O parte din acest teren, respectiv 51.60 mp s-a aflat sub sechestru DNA.

George Dragoș Teodorescu și Roxana Viorica Teodorescu au solicitat ridcarea sechestrului, în dosarul 3769/212/2021 care s-a judecat la Secția Civilă a Judecătoriei Constanța.
 
Numele lui Dragoș George Teodorescu se leagă de firma Fastra Marine Services SRL.

Compania a fost înființată în anul 2015 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 100A.
 
Capitalul social subscris este de 200 de lei, asociat unic și administrator fiind Dragoș George Teodorescu.
 
Domeniul de activitate principal al companiei este reprezentat de „activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă“.
  
În 2021, cu 46 de angajați, firma a avut un profit net de 1.680.954 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 10.510.325 lei, dar și datorii de 1.281.856 lei.

Teodorescu mai deține 50% și din Fastra Support Services SRL înființată în 2022. Domeniul de activitate sunt servicii anexe transportului pe apă. Asociatul lui Teodorescu este Niculae Andrei-Valeriu, care deține și funcția de administrator. Societățile nu au încheiat contracte de achiziții publice potrivit www.confidas.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

PUD lansat în consultare publică. Vor să-și facă casă pe o stradă din zona istorică a Constanței. O parte din teren a fost sub sechestrul DNA (DOCUMENTE)

„O situație personală“ Beneficiari de top ai retrocedărilor lui Mazăre, dați în judecată la Constanța!

Se cere ridicarea sechestrului DNA de pe un teren din Portul Tomis!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii