Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte importante pentru oraş, votate de Consiliul Local Năvodari (galerie foto)

ro

01 Aug, 2011 00:00 1973 Marime text
Navodari_-_sedinta_consiliu_3.jpgConsilierii locali ai oraşului Năvodari au fost convocaţi joi, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi supune spre aprobare un număr de 52 de proiecte înscrise în ordinea de zi, plus alte şase proiecte trecute în ordinea suplimentară.

Toate iniţiativele, aprobate în timp record cu unanimitate de voturi, au avut drept scop derularea de proiecte în interesul comunităţii, sprijinirea tinerilor în construirea unei locuinţe, prin acordarea de terenuri cu titlu gratuit, dar şi alocarea unor sume de bani în vederea desfăşurării mai multor acţiuni cu caracter educativ, sportiv, inclusiv a evenimentului Zilele Oraşului Năvodari, care s-a desfăşurat în acest week-end. 51 dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, singurul retras fiind cel cu numărul 12, care se referea la „declararea procedurii de expropriere pentru imobilele situate în Năvodari, strada Macului, pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes local Amenajare strada Macului - oraş Năvodari".

Stere Sponte, numit cetăţean de onoare

Printre proiectele supuse votului ieri s-a numărat şi cel iniţiat de primarul Nicolae Matei, prin care consilierul local PDL, Stere Sponte a devenit cetăţean de onoare al oraşului Năvodari. Potrivit primarului, decizia are la bază întreaga activitate desfăşurată în administraţia locală de către consilierul local Stere Sponte, care, timp de 20 de ani, a lucrat în administraţie. Cu această ocazie, edilul i-a înmânat o plachetă şi o insignă cu stema oraşului. „Acest titlu mă onorează şi mă obligă, în acelaşi timp, să devin mai exigent în ceea ce priveşte deciziile şi hotărârile luate în şedinţele Consiliului Local, să critic cele care cred că nu sunt benefice pentru oraş şi să susţin deciziile care ajută la dezvoltarea oraşului", a declarat Sponte. În acelaşi timp pedelistul i-a mulţumit primarului pentru iniţiativă şi pentru faptul că, după atâţia ani de activitate munca i-a fost apreciată la adevărata valoare.

Sprijin pentru sportivii şi tinerii din Năvodari

În cadrul şedinţei, a fost aprobat şi proiectul iniţiat tot de primarul Matei prin care tinerii pugilişti, Băluţă Ionuţ şi Stoian Petrică, legitimaţi la CS Năvodari, dar şi antrenorul Abladin Ferodin să fie premiaţi pentru rezultatele obţinute în acest an la campionatele naţionale de box. Consilierii locali ai oraşului şi-au dat acordul şi pentru proiectele de infrastructură iniţiate de primarul Nicolae Matei, respectiv pentru mai multe proiecte care vizau reabilitarea mai multor străzi din oraş, amenajarea de parcări. „Am aprobat proiecte importante pentru oraşul Năvodari, pentru locuitori şi, în mod special, pentru tineri, cărora le-am aprobat condiţiile de vânzare a locuinţelor ieftine pentru tineri realizate prin mansardarea căminelor Legmas, USAS şi Consir. De asemenea, tot cu votul Consiliului Local vom implementa un proiect care prevede realizarea pistelor pentru biciclişti în zona D10, punerea la dispoziţie a terenului şi am aprobat studiul de fezabilitate pentru acesta", a declarat primarul Nicolae Matei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii