Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Gâju, un nou mandat în fruntea Consiliului Director al Filialei Constanţa a AcoR (galerie foto)

ro

04 Oct, 2017 00:00 3090 Marime text
Sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii Constanţa a găzduit, ieri, Sesiunea Extraordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR).
 
La eveniment au participat preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, şi preşedintele executiv al ACoR, Sergiu Ţâra. De asemenea, la Sesiunea Extraordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România au participat şi preşedinţii filialelor judeţene Galaţi, Tulcea, Ialomiţa şi Brăila.
 
În conformitate cu prevederile Dispoziţiei nr. 43/13.09.2017, emisă de preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, pe ordinea de zi s-au aflat: aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017; prezentarea raportului de activitate pentru perioada 2012-2016; prezentarea proiectelor Filialei Judeţene Constanţa; alegerea Consiliului Director al Filialei Judeţene Constanţa a Asociaţiei Comunelor din România pentru mandatul 2016-2020; alegerea cenzorului Filialei Judeţene Constanţa.
 
În cadrul lucrărilor, a fost adoptată hotărârea privind alegerea pe funcţii a noului Consiliu Director pentru mandatul 2016-2017, în următoarea componenţă: preşedinte - primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, vicepreşedinţi - primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti şi primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, secretar general - primarul localităţii Chirnogeni, Gheorghe Manta, membru - primarul localităţii Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
Precizăm că acesta este cel de-al patrulea mandat al primarului comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, în fruntea Consiliul Director al Filialei Constanţa a AcoR.
 
„Este un nou mandat, o nouă provocare pentru a continua, împreună cu o echipă formată din cinci primari, proiectele asociaţiei. Ne-am propus ca cele trei comune care nu sunt înscrise în asociaţie, Limanu, Săcele şi Târguşor, să adere la noi. De asemenea, ne-am propus să realizăm împreună multe cursuri de perfecţionare pentru funcţionarii publici, dar şi pentru aleşii locali noi, care trebuie să cunoască legile specifice cu care se lucrează în administraţia publică locală, care sunt modalităţile de întocmire a proiectelor, a hotărârilor de Consiliul Local. Toţi trebuie să cunoască bine legislaţia. În acelaşi timp, vom constitui comisii formate din primari cu mai multă experienţă, care se vor deplasa în diferite zone, unde vom avea întâlniri cu alţi colegi primari, pentru a analiza cele mai bune propuneri pentru filiala Constanţa a AcoR. Spre exemplu, să dezamorsăm obţinerea de avize pentru propunerea proiectelor pe fonduri europene sau pe ministere. Dacă aceste comisii vor putea ajuta un primar nou, înseamnă ca ne-am făcut datoria. Nu în ultimul rând, ne dorim să înscriem mai multe comune în proiectele le care le accesează Filiala Constanţa a AcoR“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul ec. Mariana Gâju.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii