Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Gâju, gazda unei delegaţii oficiale conduse de un ministru chinez(galerie foto)

ro

02 Mar, 2015 00:00 1901 Marime text
O săptămână plină de evenimente nu avea cum să se încheie altfel pentru locuitorii comunei Cumpăna. După ce, marţi, primarul localităţii, economist Mariana Gâju, a fost gazda vernisajului expoziţiei „Memories of the People’s Republic of China“ - „Instantanee din viaţa Chinei“, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au primit, ieri, vizita unei delegaţii oficiale din China. Grupul a fost condus de Excelenţa Sa Zhou Li, ministru al Departamentului Internaţional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Evenimentul a fost iniţiat de Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa şi derulat în parteneriat cu administraţia publică locală din comuna Cumpăna, Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa şi Asociaţia de Prietenie România- China, filiala Constanţa.
Comuna Cumpăna a susţinut această activitate în semn de prietenie şi de respect faţă de poporul chinez, precum şi ca urmare a semnării acordului de înfrăţire între oraşul Zhuanghang din districtul Fengxian, Shanghai, şi comuna Cumpăna, la 3 noiembrie 2014.

 Oaspeţi chinezi, primiţi pe ritmuri de fanfară 

 Delegaţia a fost întâmpinată aşa cum se cuvine, cu pâine şi sare, de primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju, şi de viceprimarul Florin Neagu, pe acordurile fanfarei „Muzica Apelor“ a SC RAJA SA. Programul a cuprins vizitarea expoziţiei „Instantanee din viaţa Chinei“, deschisă la începutul săptămânii trecute, la sediul Primăriei Cumpăna, precum şi servirea unor produse tradiţionale româneşti şi înregistrarea în Cartea de Onoare a comunei Cumpăna, în care a semnat, în urmă cu zeci de ani, chiar preşedintele de atunci al Chinei, Hua Guofeng.
Delegaţia chineză a fost îndemnată apoi să viziteze o familie de gospodari români de la Cumpăna. „Suntem încântaţi de primirea de care am avut parte şi de ceea ce am găsit la Cumpăna, dar mai ales de Cartea de Onoare şi de albumul de fotografii“ a afirmat ministrul Zhou Li, cu ocazia vizitei în comuna constănţeană.
 
„Susţinem această activitate în semn de prietenie şi de respect faţă de poporul chinez şi în urma semnării acordului de înfrăţire între oraşul Zhuanghang din districtul Fengxian, Shanghai, şi comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, acord semnat la 3 noiembrie 2014“, a declarat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii