Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:30 04 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna organizează cea de-a XIX-a ediție a festivalului "Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna”

ro

19 Sep, 2023 09:51 1656 Marime text
  • E toamnă, vremea recoltei și a bucuriei!

Festivalul Național "Rodul pământului" aduce în comuna Cumpăna din județul Constanța bunătățile toamnei, la sărbătoarea recoltei.

În zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, primăria invită oamenii la un eveniment dedicat pământului, gastronomiei româneşti, bogăţiei etnografice şi folclorice ce pune în valoare moştenirea rurală şi culturală a Dobrogei şi a României. La Cumpăna ducem tradiția mai departe și sunt așteptați cu mic, cu mare, să sărbătorească toamna și să se bucure de darurile ei, dar și de un spectacol pus în scenă de artiști consacrați, invitați speciali și de tinerii talentați ai comunei Cumpăna, în cadrul celei de-a XIX-a ediție a festivalului "Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna”, ce va avea loc în Parcul de agrement din comună (strada Strajei - în vecinătatea salii de sport „Elena Frîncu”).

Vor fi prezenti productorii agricoli, meșteșugari și gospodine din întreaga țară, veniți să-și prezinte hărnicia și priceperea în bucătărie, la lucrul câmpului și creșterea animalelor și păsărilor.

Pregatind cămara pentru iarnă, vă veți bucura de:
- parada portului popular, expoziție de animale și păsări;
- standuri cu vânzare: legume, fructe, produse tradiționale;
- standuri de promovare gastronomică, ateliere de gastronomie aplicată;
- spectacole de muzică populară și ușoară.

„Toamna înseamnă culoare, arome, gust, truda gospodarilor, deșăvârșită de roade alese și recolte bogate. Acasă, la Cumpăna, sărbătorim rodul pământului, generație cu generație. Vă așteptăm! Nu ratați festivalul unde toamna se îmbracă în sărbătoare!”, a transmis autoritatea publică locală din Cumpăna.

Citește și:

Primăria Cumpăna, județul Constanța, acțiune de ecologizare în localitate
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii