Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpăna A XIX-a ediție a Festivalului Național "Rodul pământului", la final (GALERIE FOTO)

ro

02 Oct, 2023 14:33 666 Marime text
Foto: Cumpana NewsFestivitățile cu ocazia Zilelor Recoltei au adunat în comuna Cumpăna mii de cumpăneni dar și oaspeți veniți din întreaga țară, care s-au bucurat în cele doua zile ale Festivalului Național "Rodul pământului" ajuns la cea de-a XIX-a ediție de un spectacol extraordinar, experiențe culinare din cele mai diverse, cât și produse naturale și tradiționale la cele mai bune prețuri.

Potrivit organizatorilor, producători din întreaga țară, agricultori, grădinari, apicultori ori crescători de păsări şi de animale, dar şi meşteri populari, au oferit vizitatorilor o variată gamă de produse pentru sezonul rece.

„Grătarele cu mici, cârnaţi sau fripturi, împreună cu muzica populară autentică şi cu halbele de bere ori cu cănile de must proaspăt, au întregit atmosfera de sărbătoare oferind celor prezenți şi un prilej de distracţie, pe lângă sacoşele pline cu roadele toamnei.
În cea de-a doua zi a sărbătorii, spectacolul a fost unul pentru toate gusturile, cei prezenți s-au bucurat de folclor autentic și au dansat cu fiecare ocazie. Au fost premiați vârstinicii comunei, cât și cei mai buni gospodari. Momentul preferat al tuturor a fost degustarea CELEI MAI MARI PLĂCINTE DOBROGENE, doborându-se recordul ultimei ediții, anul acesta măsurând 52 de metri. Ca la orice mare sărbătoare, manifestările s-au încheiat cu mult-așteptatul foc de artificii“ - au mai precizat organizatorii. 

Au fost două zile extraordinare, cu un decor superb, produse tradiționale, must proaspăt stors și ansambluri folclorice ce au scos perfect în evidență multitudinea de obiceiuri, datini și tradiții autentice românești.

„Mulțumim Lui Dumnezeu pentru roadele pământului, pentru aceste tradiții, obiceiuri minunate și folclor! Mulțumim tuturor celor prezenți la sărbătoarea noastră, artiștilor, expozanților, agenților economici, funcționarilor Primăriei, sponsorilor și tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment de tradiție!“ - au mai transmis organizatorii. 

Citește și: 

Ștafeta sportului constănțean a ajuns la destinație, în comuna Cumpăna. „Va fi păstrată la loc de cinste“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii