Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Național „Rodul Pământului” a readus în comuna Cumpăna bunătățile toamnei

ro

01 Oct, 2023 14:14 1844 Marime text

Festivalul Național „Rodul Pământului” a readus în comuna Cumpăna bunătățile toamnei în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Zilelor Recoltei.
În zilele de 30 septembrie și 1 octombrie 2023, ducem tradiția mai departe, sărbătorim toamna și ne bucurăm de darurile ei, dar și de un spectacol de zile mari!

Prima zi a Festivalului Național „Rodul Pământului - Zilele Recoltei” a început la Cumpăna cu o paradă impresionantă pe muzica de fanfară. Oaspeți de seamă din întreaga țară, dar și de peste hotare, au ales să se alăture astăzi acestei sărbători cu tradiție la Cumpăna.

Artiști consacrați, ansambluri folclorice și formații din toate regiunile etnografice ale țării au pus în scenă un spectacol de excepție. De asemenea sportivii cu rezultate remarcabile, tinerii care au împlinit 18 ani și nou-născuții au fost premiați de către Primăria și Consiliul Local Cumpăna, organizatorii evenimentului.

Manifestările vor continua și astăzi până târziu în noapte încununate de un frumos foc de artificii. Ziua este plină de momente inedite, cei prezenți se vor putea bucura de cea mai mare plăcintă dobrogeană, bucate alese și momente artistice pe toate gusturile.

RECITALURILE ZILEI DE 1 OCTOMBRIE:
13:20 - ȘTEFANIA NARENJI
14:15 - BORDEA MARIAN ȘI MARIA-DENISA, IULIAN TĂNASE, LUCIAN COSTEA
17:00 - ANCUȚA CORLĂȚAN
18:55 - DANIEL TRIFU
______________________________
14:00 - CEA MAI MARE PLĂCINTĂ DOBROGEANĂ - 52m
20:00 - FOCURI DE ARTIFICII

În această zi aniversară, în miez de toamna blândă și bogată, ne vom pleca cu respect și recunostință în fața seniorilor comunitatii, tinerii de ieri care au visat, au muncit și au construit, cu mari sacrificii, viitorul nostru. Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna vor premia în cadrul manifestărilor de azi vârstincii și cei mai buni gospodari ai comunei.

„Țăranul român are tarabele pline, micul tradițional sfârâie pe grătare, iar muzica tradițională ne îmbie la joc! Vă așteptăm să vă alăturați sărbătorii noastre!”, a transmis administrația din Cumpăna.

Citește și

Primăria Cumpăna organizează cea de-a XIX-a ediție a festivalului "Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna”. Programul evenimentului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii