Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:27 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții domiciliare în București, Argeș și Constanța. Trimis în arest pentru că ar fi comis mai mult infracțiuni

ro

03 Apr, 2017 12:37 1319 Marime text

La data de 29.03.2017, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului S. A. A.,  pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, fals informatic şi  acces ilegal în sistem informatic în formă continuată.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că, în perioada 2016 - martie 2017, pe raza municipiului Bucureşti şi a județelor Argeş şi Constanţa, a acţionat un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera criminalității informatice.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat că membrii grupului au  desfăşurat activităţi de lansare de atacuri tip phishing impotriva unor instituții bancare din România, instituții bancare din Italia și a unor companii din S.U.A., fiecare membru având atribuții clare în desfășurarea activității infracționale.

Astfel, unul dintre membrii grupului  a creat paginile web falsificate folosite în lansarea atacurilor, un alt suspect  a procurat  serverele pentru hosting și pentru rutarea traficului Internet în vederea ascunderii adevaratelor adrese IP de conectare, în timp ce o altă parte a grupării a avut atribuții privind valorificarea cardurilor bancare obținute în urma atacurilor phishing, prin achiziționarea de bunuri on-line.

La data de 28 martie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au efectuat un număr de șapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Argeş şi Contanţa, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate laptopuri, dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare şi aproximativ  suma de 150.000 de euro.

La data de 29.03.2017,  Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale La activităţile au participat și jandarmi.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii