Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul subvenţionaţilor creşte în campanie ACIA - „Mazăre își maschează incompetența prin pomeni electorale“

ro

17 Oct, 2014 00:00 2232 Marime text
„Intenția de a acorda ajutoare de căldură pentru încă 20.000 de persoane nu este altceva decât încercarea disperată a primarului de Mamaia de a-și acoperi incompetența“, susţin reprezentaţii Asociaţiei Constanţa Ia Atitudine (ACIA), într-un comunicat de presă. „Intenția lui Mazăre de a majora plafonul asistaților sociali este o măsură clară de campanie electorală. În loc să facă ceva bun pentru orașul acesta, Mazăre încearcă să-i transforme pe constănțeni într-o populație de asistați, de oameni care stau cu mâna întinsă spre autorități“, declară, incisiv, liderul organizaţiei ACIA.

Încă 20.000 de constănţeni pe liste 

Reacţia ACIA vine ca răspuns la declaraţiile făcute marţi de edilul-şef al Constanţei, potrivit căruia încă 20.000 de constănţeni vor avea parte de subvenţie la căldură. „În ceea ce priveşte subvenţia la căldură, am cam făcut treburile pentru acestea, iar cel mai probabil luni sau marţi vom avea şedinţă de consiliu, să vedem cum aprobăm. Cert este că aproape 20.000 de constănţeni vor avea preţul scăzut la încălzire“, a declarat Radu Mazăre, la ieşirea din sediul IPJ Constanţa. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa a încercat să îl contacteze pe primarul municipiului cu privire la acuzaţiile pe care i le aduce ACIA, însă acesta nu a răspuns mesajului nostru până la închiderea ediţiei. Dacă o va face, vom publica răspunsul într-o ediţie viitoare.

ACIA - „Din 2011, gigacaloria a crescut de la 150 de lei la 360 de lei“ 

„Îi reamintim primarului de Mamaia că a promis, încă din 2011, un CET nou și o gigacalorie mai ieftină. De atunci, gigacaloria a crescut de la 150 de lei la 360, ajungând una dintre cele mai scumpe din țară. Cât despre CET, nici așa-zișii săi prieteni din Guvern nu au vrut să-l dea administrației Mazăre. Suntem siguri că au motive întemeiate“, mai spune Andrei Popescu, președintele ACIA. Amintim că Radu Mazăre a declarat, în nenumărate rânduri, că municipalitatea nu intenţionează să preia CET-ul, în condiţiile în care acesta are datorii de 40 de milioane de euro. „Dacă nu vine la Primărie fără datoriile aferente... două cuvinte: ex-clus“, a declarat Radu Mazăre, recent, cu privire la situaţia CET-ului.

„Locuitorii acestui oraș să nu mai fie prizonierii unui sistem asistențial“

Solicitările membrilor ACIA merg însă dincolo de atribuţiile primarului, ei adresându-se inclusiv celorlalţi aleşi locali. „Le cerem tuturor consilierilor locali să respingă propunerile care vor fi dezbătute luni, în cadrul ședinței de Consiliu Local. Le cerem acest lucru nu pentru că nu ne pasă de constănțeni, ci, dimpotrivă, pentru că ne pasă. Ne pasă și vrem ca locuitorii acestui oraș să nu mai fie prizonierii unui sistem asistențial pus la cale de o camarilă urmărită penal pentru multiple infracțiuni. Le cerem consilierilor să ceară primarului să găsească soluții pentru a-și îndeplini promisiunile din 2011: un CET nou, o gigacalorie mai ieftină. Suntem convinși că toți consilierii, atât cei de la putere, cât și cei din opoziție, își doresc acest lucru și că vor acționa pentru interesul celor care i-au votat, lăsând deoparte înțelegerile de culise transpartinice“, a precizat Andrei Popescu.
 
Acesta a mai spus că ACIA nu se opune acordării de ajutoare pentru încălzire, însă consideră că acestea ar trebui direcționate către categoriile de persoane care au într-adevăr nevoie de ele. De altfel, ACIA a inițiat o campanie de semnături pentru demararea unui proiect de hotărâre de consiliu, prin care cere subvenționarea gigacaloriei în municipiul Constanța, după modelul adoptat de alte oraşe din România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii