Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:04 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici nu au ajuns primele autobuze la Constanţa, și Decebal Făgădău vrea suplimentarea numărului acestora

ro

26 Jun, 2018 00:00 6926 Marime text
Primarul Decebal Făgădău propune consilierilor locali municipali aprobarea suplimentării numărului de autobuze urbane adjudecate în cadrul procedurii de atribuire organizate în baza contractului de finanţare rambursabilă externă încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Astfel, primarul doreşte aprobarea suplimentării cu 14 a numărului de autobuze urbane în baza contractului de finanţare rambursabilă externă nr. 174937/30.12.2016 încheiat între Municipiul Constanţa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, rezultând un număr total de 104 autobuze urbane.
 
Vă reamintim că, la începutul acestei luni, a fost finalizată procedura de atribuire organizată în vederea atribuirii contractului pentru achiziţia de autobuze urbane cu podea joasă standard de 12 m, echipate cu motor Diesel EURO 6 - Faza C. Societatea Anadolu ISUZU a câştigat licitaţia pentru livrarea de autobuze noi la Constanţa.
Primăria Constanţa urmează să semneze contractul de furnizare a autobuzelor şi să achite avansul de 30%, după care se va intra în logica de furnizare.

Iniţial, la procedura de achiziţie internaţională au participat patru companii: Karsan - Turcia, Isuzu - Turcia, Mercedes şi MAN - Germania.
Până una-alta, cele 90 de autobuze Euro 6, moderne, vor avea o lungime de 12 metri şi o lăţime de 2,5 metri, câte trei uşi cu două pliuri duble, vor putea transporta minimum 90 de pasageri şi vor avea minimum 25 de scaune. Mijloacele de transport în comun vor avea podeaua joasă, acces pentru persoane cu dizabilităţi şi spaţiu rezervat pentru scaun. De asemenea, vor avea aer condiţionat în salonul de pasageri şi în cabina conducătorului auto.
Garanţia este de 24 de luni, societatea urmând a asigura partea de prevenţie şi planificare a mentenanţei.

Oferta declarată câştigătoare a avut o propunere financiară de 71.539.200 de lei fără TVA, reprezentând achiziţia a 90 de autobuze, aşa cum a fost transmis şi prin Adresa nr. 93472-93474/06.06.2018. Valoarea contractului de credit încheiat între Municipiul Constanţa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este de 100.000.000 de lei. Din diferenţa rezultată între contravaloarea primelor 90 de autobuze şi valoarea contractului, administraţia locală consideră că se mai pot comanda suplimentar 14 autobuze.
 
Citeşte şi: 
 
Firma ISUZU a câştigat licitaţia pentru livrarea de autobuze noi la Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii