Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:33 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. O treime din flota RATC va fi formată din autobuze electrice, hibrid sau cu hidrogen

ro

30 Jun, 2018 00:00 7342 Marime text
Primăria Constanţa a finalizat procedurile de achiziţie a unui nou parc auto şi în scurt timp va fi semnat contractul pentru livrarea autobuzelor noi şi se va intra în logica de livrare a acestora.
 
„Noul parc auto al Regiei de Transport în Comun Constanţa va avea 104 autobuze noi, cu 14 mai multe decât calculasem iniţial, pentru că, în urma licitaţiei şi a preţului propus, am putut suplimenta numărul autovehiculelor noi“, a spus primarul Decebal Făgădău.
 
Suplimentarea numărului de autobuze a fost votată joi de Consiliul Local Municipal Constanţa. „Aceste autobuze vor reconstrui coloana vertebrală a companiei de transport. Pe viitor, flota RATC va cuprinde două treimi autobuze Diesel Euro 6, care, ne place nu ne place, reprezintă soluţia cea mai rentabilă din punct de vedere economic, pentru a avea un preţ de călătorie scăzut, şi o treime flotă verde, adică autobuze electrice sau hibrid sau cu hidrogen. Vom vedea ce soluţii vom găsi în perioada următoare. Vrem să facem din RATC principalul pilon de încredere în ceea ce priveşte transportul public din Constanţa“, a adăugat edilul-şef al municipiului Constanţa.
 
Autobuzele fabricate de ISUZU au o valoare de 100 de milioane de lei, credit accesat de la BERD de Primăria Constanţa. Garanţia este de 24 de luni, societatea urmând a asigura partea de prevenţie şi planificare a mentenanţei.
 
Citeşte şi: 
 
Firma ISUZU a câştigat licitaţia pentru livrarea de autobuze noi la Constanţa

Nici nu au ajuns primele autobuze la Constanţa, și Decebal Făgădău vrea suplimentarea numărului acestora

Ti-a placut articolul?

Comentarii