Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:22 11 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep înscrierile copiilor pentru clasa pregătitoare. Ce oferă școala din Cumpăna, județul Constanța

ro

18 Mar, 2021 00:00 2098 Marime text
  • Locuitorii din Cumpăna își pot înscrie copiii la clasa pregătitoare

Primăria localității Cumpăna anunță începerea înscrierii copiilor pentru clasa pregătitoare, conform unui anunț publicat pe rețelele de socializare.

Redăm mai jos anunțul:

„Stimati părinti, vă informăm că incepe inscrierea copiilor pentru CLASA PREGĂTITOARE, an școlar 2021-2022
ÎNSCRIEREA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR
AN ȘCOLAR 2021-2022
Nr. clase propuse în Planul de școlarizare: 6 clase de pregătitoare; 132 de locuri;
Date de contact: tel. 0241/739007; e-mail: Ltehnnd_cumpana@yahoo.com;
Modalități de înscriere:
La sediul instituției: Școală – centru, Șos. Constanței, nr. 136, Corp B, Cumpăna
Online: e-mail: Ltehnnd_cumpana@yahoo.com
în situația în care validarea cererii-tip de înscriere se face în baza declarației pe proprie răspundere, părinții au obligația de a prezenta în format fizic documentele care au stat la baza înscrierii în învățământul primar în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor. Prezentarea de înscrisuri false se pedepsește conform legii și atrage pierderea locului obținut prin fraudă.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE
Copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2021; Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2021, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii. Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.

Copii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie 2021 - 31 decembrie 2021 inclusiv; Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. Înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar (grădiniță). Evaluarea dezvoltării copiilor care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate, se efectuează de către centrele județene de resurse și asistență educațională/CJRAE, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar. Părinții copiilor menționați depun/transmit prin e-mail sau prin poștă, la CJRAE, cererea-tip (va fi postată pe 18.03.2021 pe site-ul CJRAE) în care se solicită evaluarea copilului în vederea stabilirii nivelului de dezvoltare a acestuia și fac o programare la nr. de telefon 0341/451782.

La solicitarea scrisă a părinților pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copii cu cerințe educaționale speciale cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani la data începerii anului școlar.
ACTE NECESARE

Cererea-tip de înscriere se completează la sediul unității de învățământ sau online (transmisă prin e-mail), însoțită de declarația-tip pe proprie răspundere (ambele documente vor fi postate pe site-ul școlii și al ISJ Constanța), cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare.
Fotocopie a actului de identitate a părintelui care face înscrierea, certificat conform cu originalul de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentului original; o copie după cartea de identitate a celuilalt părinte (fără prezența documentului original!)

Fotocopie a certificatului de naștere a copilului, certificat conform cu originalul de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentului original;
Pentru copilul care împlinește vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie 2021 - 31 decembrie 2021 inclusiv se atașează și o copie a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare.
Părinții divorțați depun la înscriere dovada modului în care se exercită autoritatea părintească și la care dintre ei a fost stabilită locuința minorului.
PROGRAMUL DE COMPLETARE A CERERILOR TIP:
LUNI - JOI - 8:00-18:00
VINERI - 8:00-17:00
ETAPELE DE ÎNSCRIERE:
ETAPA I - 29 martie –28 aprilie 2021
ETAPA A II-A - 24 mai – 31 mai 2021
4 iunie 2021 – afișarea listelor finale
1 septembrie – 10 septembrie 2021 – situații excepționale
după 1 septembrie - repartizarea elevilor pe clase, conform procedurii specifice
* 22 martie – 27 aprilie 2021 – evaluarea copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar
Pentru copiii care au frecventat grădinița:

● Înregistrarea cererilor transmise/depuse la unitățile de învățământ cu nivel preșcolar pentru obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare
● Eliberarea/transmiterea către părinte de către unitatea de învățământ cu nivel preșcolar a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz;
Pentru copiii care NU au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate:
Înregistrarea de către CJRAE a cererilor de evaluare, depuse/transmise de părinți pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021 sau NU au frecventat grădinița;

Planificarea de către CJRAE a organizării evaluării; afișarea și comunicarea programării pentru participarea la evaluare;
Desfășurarea evaluării copiilor de către CJRAE;
Eliberarea/transmiterea către părinte de către CJRAE a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz.
Director,
Prof. Nuțu Monica-Oana”
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii