Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Termica Distribuţie Năvodari Alexandru Manu - „Zonele din preajma bisericilor din oraş vor fi amenajate"

ro

06 Nov, 2012 00:00 2694 Marime text
Termica-AlexandruManu.jpgAdministraţia locală din oraşul Năvodari are grijă şi de viaţa spirituală a locuitorilor, de aceea toate zonele din apropierea lăcaşelor de cult au intrat într-o amplă lucrare de amenajare.

termica-bisericacatolica.jpgAngajaţii societăţii Termica Distribuţie Năvodari au amenajat deja zonele din preajma bisericilor Sfântul Nicolae, Sfântul Andrei şi Sfânta Cuvioasă Parascheva. Acum au început lucrările de reabilitare şi reamenajare a zonei din jurul bisericii catolice Fericitul Ieremia Valahul. Ca şi la restul lăcaşelor de cult, şi aici va fi amenajată o piaţetă, o fântână arteziană, vor fi montare băncuţe şi jardiniere cu flori, iar . aleile din jurul lăcaşului de cult vor fi asfaltate. „Sperăm ca până de Crăciun să finalizăm lucrările, iar locuitorii oraşului să se bucure şi de noua faţă a bisericii. Costul lucrărilor se ridică la suma de 150.000 de lei", a declarat Alexandru Manu, directorul societăţii Termica Distribuţie Năvodari. În afară de pavele, băncuţe şi jardiniere, vor fi amenajate şi două parcări: una de 20 de locuri şi una de 40. „În total, vor fi înfiinţate 60 de locuri de parcare. Astfel, cei care vor veni la slujbă nu vor mai avea probleme cu parcarea autoturismului", mai spune directorul societăţii Termica Distribuţie Năvodari. Reamintim că pe 14 octombrie, de ziua Cuvioasei Maici Parascheva, enoriaşii din Năvodari au avut parte de o surpriză plăcută - un spaţiu pentru odihnă amenajat chiar lângă biserica Sfintei Paraschiva.

Ajutoare la căldură pentru cei cu venituri mici

Locuitorii oraşului Năvodari, care doresc să beneficieze de un ajutor la căldură, pot depune cereri până pe 20 noiembrie. Acestea trebuie depuse la Termica Distribuţie din Năvodari şi tot de acolo pot fi preluate şi modelele de cerere. Cei care doresc subvenţie trebuie să fie racordaţi la sistemul centralizat de încălzire iar venitul pe membru de familie să nu depăşească 786 de lei. Şi cei care locuiesc singuri pot beneficia de ajutor, însă venitul lunar să fie de cel mult 1082 de lei. Năvodărenii care au încălzire pe gaze sau lemne şi venituri de cel mult 615 lei pot beneficia şi ei de asemenea de subvenţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii