Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De forma unui peşte Piaţă agroalimentară modernă la Năvodari

ro

01 Apr, 2013 00:00 2822 Marime text
În trei luni, primăria Năvodari va da starul construcţiei Centrului Transfrontalier de Afaceri în valoare de 1,5 milioane euro. Centrul va fi dotat cu o piaţă agroalimentară de peşte, o expoziţie – muzeu al peştelui, precum şi un restaurant cu specific pescăresc.

Pe 29 martie, la Călăraşi, viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul european „Centru Transfrontalier de afaceri pentru dezvoltarea turismului şi a activităţilor conexe - Piaţa Agroalimentară de Peşte în cadrul Programului Operaţional de cooperare transfrontalieră România – Bulgaria – 2007-2013”. Proiectul are în vedere construirea în zona din proximitatea Canalului Poarta Alba – Midia - Năvodari a unui Centru Transfrontalier de Afaceri, care va cuprinde ca principala componentă funcţională o piaţă agroalimentară de peşte.

Construcţia va fi deosebit de interesantă, având forma unui peşte în secţiune şi cuprinzând pe lângă piaţa de peşte o expoziţie – muzeu al peştelui, precum şi un restaurant cu specific pescăresc. Proiectul a fost depus de municipalitatea Năvodari, în parteneriat cu Institutul EUREKA din Dobrich, valoarea sa ridicându-se la 1.469.161,14 euro, iar cofinanţarea Oraşului Năvodari nefiind decât 2,18%. Întregul amplasament, inclusiv locuri de parcare va avea 4.110 mp, lucrările de construcţii urmând a fi demarate în aproximativ 3 luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii