Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu statistici preluate din presă Primăria Constanţa a lansat în dezbatere publică Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale la nivelul municipiului (document)

ro

17 May, 2018 00:00 2575 Marime text
Primăria Constanţa a făcut public proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare a Serviciilor Sociale la nivelul municipiului Constanţa pentru perioada 2018-2023. Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul municipalităţii, la adresa www.primaria-constanta.ro, secţiunea „Transparenţă decizională“, dar şi în secţiunea „Documente“ a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Precizăm că, în intervalul 15.05.2018- 25.05.2018, proiectul se află în consultare publică şi se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare autorităţii publice locale, în vederea îmbunătăţirii proiectului de hotărâre care urmează să intre şi în dezbatere şi apoi în plen, la vot, în Consiliul Local Municipal.
 
La o primă vedere, strategia cuprinde o serie de statistici din mai multe domenii de activitate, unele fundamentate cu date din materiale de presă. Potrivit proiectului publicat de municipalitate, misiunea Strategiei de Dezvoltare a Serviciilor Sociale a Municipiului Constanţa este aceea de a crea şi a implementa un sistem performant de proiectare şi furnizare a serviciilor sociale, printr-o abordare integrată, participativă, multisectorială şi interinstituţională, bazată pe problematica socială complexă a grupurilor vulnerabile din
municipiul Constanţa, în acord cu politica europeană şi naţională de incluziune socială şi combatere a sărăciei, cu strategiile existente la nivelul municipiului şi al judeţului, punându-se accent pe cu standardele minime de calitate în furnizarea serviciilor sociale.
 
Dezvoltarea serviciilor sociale şi furnizarea lor la standarde de calitate reprezintă un deziderat care se poate realiza cu succes în municipiul Constanţa, o comunitate modernă, incluzivă
şi responsabilă pentru fiecare fiinţă umană ce are nevoie de sprijin specializat şi integrat, în vederea depăşirii situaţiilor de risc, de vulnerabilitate psiho-socială, pentru a ajunge la autonomie personală şi a fi o persoană activă în societate. Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale a Municipiului Constanţa îşi propune o abordare integrată, analizând domeniile dezvoltării sociale, respectiv asistenţa socială, educaţia, ocuparea forţei de muncă, locuirea socială, sănătatea şi capacitatea locală de dezvoltare socială a furnizorilor publici şi privaţi de servicii sociale din municipiul Constanţa.
 

Obiective specifice

 
Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale a Municipiului Constanţa cuprinde patru obiective strategice identificate ca fiind prioritare pentru îndeplinirea obiectivului general şi proiectate în concordanţă cu misiunea şi viziunea strategiei.
Obiectiv specific 1 - Consolidarea şi extinderea capacităţii locale de dezvoltare socială;
Obiectiv specific 2 - Dezvoltarea unor servicii sociale integrate proiectate şi furnizate adecvat, adaptate nevoilor tuturor categoriilor de grupuri vulnerabile din municipiul Constanţa;
Obiectiv specific 3 - Creşterea accesului şi participării la educaţie şi învăţare pe tot
parcursul vieţii a copiilor şi adulţilor din grupuri vulnerabile;
Obiectiv specific 4 - Integrarea socio-profesională a persoanelor vulnerabile pe
piaţa muncii.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii