Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu Nicuşor Constantinescu preşedinte în funcţie Consilierii judeţeni se reunesc, din nou, în şedinţă, în lipsa şefului (convocator)

ro

22 Dec, 2014 00:00 2097 Marime text
Consilierii judeţeni se reunesc, astăzi, în şedinţă extraordinară. Deşi Nicuşor Constantinescu este preşedinte al CJC în funcţie, el nu poate prezida întâlnirea, având interdicţia instanţei de a se apropia de consilierii judeţeni.
 
Aleşii judeţeni se întâlnesc, astăzi, de la ora 12.00,  în Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa, pentru o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean. 12 proiecte de hotărâre erau publicate, până ieri, la ora închiderii ediţiei. Cele mai multe dintre acestea se referă la rectificări ale bugetului de venituri şi cheltuieli pentru mai multe instituţii subordonate ale Consiliului Judeţean. Aleşii vor vota pentru rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 al următoarelor instituţii: Teatrul de Copii şi Tineret Constanţa „Căluţul de Mare”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” Constanţa, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea şi Direcţia Publică Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Constanţa. Nu în ultimul rând, va fi supus votului şi proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului judeţean pe anul 2014.

 Un alt autoturism dăruit RAJDP Constanţa

Un alt proiect inclus pe ordinea de zi este cel prin care un alt autoturism aparţinând CJC va fi transmis, fără plată, către RAJDP. Şi la precedenta întâlnire, aleşii judeţeni au avut în vedere un proiect prin care alte câteva autoturisme ale CJC-ului au fost date Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. De asemenea, va fi supus votului aleşilor judeţeni şi proiectul de hotărâre privind aprobarea atribuirii licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale conform Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007, precum şi cel privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean, valabil pentru perioada 2014 - 2019, aprobat prin HCJC nr. 400/2013. Totodată, după ce, la şedinţa precedentă, a fost votată hotărârea nr. 254/03.12.2014 privind repartizarea spaţiilor cu destinaţia de birouri, precum şi a locuinţelor de serviciu din imobilul bloc L4 situat în municipiul Constanţa, aleea Magnoliei, nr. 2, aprobarea criteriilor de repartizare, a chiriei, precum şi a contractului de închiriere, astăzi, aleşii vor vota o modificare adusă aceleiaşi hotărâri. Prezentul proiect vine în urma unei adrese a Teatrului de Stat Constanţa, care a solicitat ca două dintre spaţiile care au intrat în administrarea CJC să le fie repartizate, acolo locuind de mai multă vreme angajaţi ai instituţiei de cultură.

 
 Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi este cel referitor la aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2014 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, proiect iniţiat de vicepreşedintele Gheorghe Cristian Darie.
Nu în ultimul rând, precizăm că, astăzi, CJC trebuie să hotărască dacă se va constitui sau nu parte civilă în cel de-al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu, dosar în care apar şi numele mai multor angajaţi ai Consiliului Judeţean Constanţa. Conform anchetatorilor, preşedintele suspendat al CJC ar fi cauzat, alături de celelalte persoane deferite Justiţiei în acest dosar, un prejudiciu de 30 de milioane de lei în dauna CJC şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român. Amintim şi că, la şedinţa ordinară din 3 decembrie, Cristinel Dragomir le-a adus la cunoştinţă colegilor consilieri o adresă datată 15 septembrie, prin care DNA îi întreba dacă CJC se va constitui sau nu parte civilă în cel de-al treilea dosar în care Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată.
Amintim că, potrivit procurorilor DNA, în sarcina lui Nicuşor Constantinescu s-au reţinut şase infracţiuni asimilate celor de abuz în serviciu sub formă continuată, spălare a banilor şi constituire a unui grup infracţional organizat.
 
Citeşte pe ZIUA de Constanţa comunicatul DNA prin care s-a dispus trimiterea lui Nicuşor Constantinescu în judecată.
 
Şi pentru această şedinţă, „maestru de ceremonie“ va fi vicepreşedintele Cristinel Dragomir, reînvestit cu prerogative de preşedintele al CJC la ultima şedinţă din 12 decembrie. Atunci, consilierii i-au dat votul pentru a avea, din nou, atribuţii de preşedinte până la sfârşitul lunii decembrie, întrucât preşedintele în funcţie, Nicuşor Constantinescu, nu se poate apropia de instituţia pe care o conduce. Cu toate acestea, Legea 215/2001 prevede că preşedintele Consiliului Judeţean îndeplineşte, în condiţiile legii, ca atribuţie, întocmirea proiectului bugetului propriu al judeţului şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar şi le supune spre aprobare Consiliului Judeţean. „Astăzi, când discutăm, preşedintele Consiliului Judeţean în funcţie este preşedintele ales Nicuşor Constantinescu. Are nişte restricţii şi nu îşi poate exercita mandatul. Dat fiind că situaţia preşedintelui ales al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, nu este prevăzută de Legea Administraţiei Publice - el şi-a preluat funcţia, dar nu poate lua legătura cu consilierii şi cu ceilalţi angajaţi ai Consiliului - trebuie să mandatăm unul dintre vicepreşedinţi, care să preia prerogativele, la fel cum a fost pe perioada arestării. Ca urmare a neexecutări atribuţiilor de către preşedintele CJC, ne aflăm în situaţia de excepţie de a fi în imposibilitatea de a pune în practică dispoziţiile OUG 74/ 03.12. 2014 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014 şi unele măsuri bugetare, în sensul de a opera rectificările de buget aferente. De aceea, se impune această hotărâre“, a explicat Cristinel Dragomir în expunerea de motive care a stat la baza proiectului de hotărâre prin care i-au fost reconfirmate atribuţiile de preşedinte al CJ Constanţa.

 Nume noi în Consiliul Judeţean

 Nu în ultimul rând, tot astăzi, consilierii liberali ar trebui să vină cu propunerea pentru un nou ales local, după ce, la întâlnirea trecută, consilierul Dumitru Bedivan a renunţat la calitatea de ales judeţean. Potrivit declaraţiilor deputatului Gheorghe Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, în locul lui Bedivan a fost propusă Luminiţa Iuruc, de la Organizaţia PNL Valu lui Traian, astăzi urmând a se stabili exact cine este cel care îi va lua locul demisionarului Bedivan. Dacă liberalii nu vin cu niciun nume, locul său ar putea fi ocupat de un consilier social-democrat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii