Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:02 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul a făcut diligenţe pentru a nu fi închisă „Casa Soarelui“. Şi-a prezentat raportul de activitate Florin Goidea activează în Comisia de sănătate a CJC (document)

ro

04 Nov, 2017 00:00 2709 Marime text
Consilierul judeţean Florin Goidea, reprezentant al Partidului Mişcării Populare, şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iunie 2016 - octombrie 2017, în conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001. Goidea susţine că a participat la toate şedinţele ordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Alesul PMP face parte din Comisia de sănătate şi protecţie socială şi este reprezentantul CJC în cadrul Grupului de Acţiune Locală Constanţa Centru. De asemenea, acesta este membru în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică şi membru în Colegiul Director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Activitatea din Comisia de sănătate şi protecţie socială

„Am participat la toate şedinţele de comisie şi am verificat absolut toate proiectele pe care le-am avizat, iar când a fost cazul unor neclarităţi, am solicitat explicaţii responsabililor din cadrul CJC sau conducătorilor unităţilor subordonate pentru clarificarea situaţiilor. Am studiat amănunţit toate bugetele instituţiilor subordonate CJC şi care făceau obiectul comisiei menţionate, chiar dacă aceste bugete erau deja aprobate de Comisia buget-finanţe. Am convocat Comisia de sănătate şi protecţie socială în şedinţe ordinare şi extraordinare nu numai în incinta CJC, ci şi în cadrul unităţilor subordonate CJC, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă şi DGASPC“, notează Florin Goidea în raportul de activitate.
 
Consilierul judeţean susţine că în ultimul an a fost permanent în contact cu managerul Spitalului Judeţean, prin întâlniri săptămânale şi lunare, participând la şedinţe de lucru privind rezolvarea marilor probleme ale spitalului. „Am acţionat şi am reuşit repartizarea către Secţia de Oncologie a două saloane, pentru tratamentul ambulatoriu, precum şi dotarea acestor saloane cu mobilier specific, necesar bolnavilor pentru tratamentul ambulatoriu. Am militat împreună cu membrii comisiei pentru urgentarea rezolvării problemei cu radioterapia din cadrul Spitalului Judeţean şi am început împreună cu membrii comisiei iniţierea unui proiect, pentru realizarea unei secţii de psihiatrie infantilă, în cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean. Suntem în faza de concretizare a proiectului pentru a fi înaintat CJC“, mai afirmă Florin Goidea.
 
Alesul este printre puţinii reprezentanţi ai autorităţii judeţene care au făcut diligenţe pentru a nu fi închisă „Casa Soarelui“, alături de parlamentarul PMP de Constanta Robert Turcescu, care a făcut o interpelare către ministrul Sănătăţii în vederea găsirii de soluţii pentru rezolvarea problemei îngrijirii paliative în judeţul Constanţa.
 
În calitate de membru al Colegiului Director al DGASPS, Florin Goidea arată, în raportul de activitate din perioada iunie 2016 - octombrie 2017, că a participat Ia toate şedinţele, unde s-au discutat problemele bugetului unităţii, salarizare, probleme curente. „Am vizitat, împreună cu Mariana Belu, secretarul general al CJC, direct responsabil pentru DGASPC, centrele de îngrijire şi plasament din judeţul Constanţa, pentru a putea cunoaşte realităţile din teren şi modul de acţiune şi a putea ajuta în caz de nevoie. Am căutat soluţii, împreună cu managementul DGASPC, pentru rezolvarea problemei înfiinţării centrului de primire minori şi am depus prin intermediul parlamentarului PMP de Constanţa Robert Nicolae Turcescu mai multe amendamente la legea bugetului de stat care vizau finanţarea şi întreţinerea domeniului sanitar“, a scris în raportul de activitate consilierul PMP.
 
În calitate de membru ATOP, acesta a participat la şedinţele teritoriale în judeţ, pentru aflarea şi rezolvarea pe cât posibil a problemelor ce ţin de ordine publică, siguranţa cetăţeanului, a şcolilor şi a elevilor, prevenirea actelor de delincvenţă, consumul de droguri.
Totodată, Goidea a avut mai multe luări de poziţii în cadrul şedinţelor CJC, cum a fost şi cazul proiectului Capidava, unde acesta a solicitat ca raportul comisiei LIMES să fie verificat, astfel încât să nu se piardă investiţia.
 
Raportul de activitate integral poate fi consultat în secţiunea „Documente“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii