Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Mihail Kogălniceanu tânjeşte după... tinereţe Facilităţi acordate familiilor care doresc să îşi întemeieze un cămin

ro

29 Jul, 2014 00:00 3722 Marime text
Oamenii reprezintă cea mai de preţ avuţie a autorităţilor locale din Mihail Kogălniceanu. Un centru cultural care să le satisfacă toate necesităţile este în plin proces de construire, parcul din localitate le întrece în frumuseţe chiar şi pe cele din multe oraşe, iar numeroase locuinţe ANL sunt pregătite pentru a fi predate unor familii de tineri din oraş. Ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, o serie de terenuri au fost repartizate în vederea ridicării de locuinţe de către tinerii solicitanţi. „100 de loturi de teren, a câte 500 de metri pătraţi, vor fi repartizate solicitanţilor de până în 35 de ani, în urma cererilor primite la Primărie şi după verificarea dosarelor. Ne dorim să atragem cât mai mulţi tineri în comună, de aceea, chiar şi cei ale căror dosare pentru locuinţele de tip ANL sau pentru distribuirea acestor terenuri vor putea primi terenuri în concesiune, unde să îşi ridice o casă, un cămin. Locuinţele de tip ANL sunt gata încă din anul 2012, însă nu am avut fondurile suficiente necesare branşării lor la utilităţi. Pentru că era inutil să facem branşamentele pe rând, abia acum am reuşit să ducem la îndeplinire şi această datorie, astfel că, în cel mai scurt timp, cheile pentru 29 de apartamente vor fi înmânate noilor proprietari“, a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa-Daniela Belu.

Ieri, aleşii locali au votat şi pentru vânzarea mai multor suprafeţe de teren aparţinând domeniului privat al comuni Mihail Kogălniceanu, prin negociere directă. „Este vorba despre terenuri ce au rezultat ca diferenţă în urma măsurătorilor cadastrale, iar proprietarii acelor terenuri au solicitat să intre în legalitate şi să le achiziţioneze“, a declarat liderul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa-Daniel Belu. În cadrul reuniunii aleşilor locali, aceştia au luat act şi de încetarea de drept a mandatului de consilier local al lui Iulian Boldea, înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Situaţia creată astfel va fi comunicată de secretarul comunei Instituţiei Prefectului judeţului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii