Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci PUZ-uri capitale pentru primăria Constanța vor fi realizate de două firme din municipiu. Două documentații de urbanism, anulate administrativ (documente)

ro

20 Jul, 2020 00:00 3988 Marime text
  • Primăria Constanța a finalizat una dintre cele mai importante licitații din acest an
  • Cinci din cele 7 loturi au câștigător. Loturile 1 și 3 au rămas neatribuite, fiind anulate administrative
  • Agorapolis SRL și Project Resolv Consulting SRL împart banii din bugetul dedicate acestor documentații de urbanism


Primăria Constanța a finalizat una dintre cele mai importante licitații din acest an.
Este vorba spre servicii de proiectare în vederea elaborării și întocmirii documentației de urbanism PUZ, în municipiu. Contractul, defalcat pe mai multe loturi avea o valoare totală fără TVA de 1.153.000 lei. Loturile 1 și 3 au rămas neatribuite, fiind anulate administrative, vezi secțiunea “documente”.
 

Achiziția a vizat:

- Lot 1 : Elaborare documentație de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Termo Stelis, municipiul Constanța;
- Lot 2: Elaborare documentație de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Avantech Cont, municipiul Constanța;
- Lot 3: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Sentință Tomis Nord, municipiul Constanța;
- Lot 4: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Delavrancea, municipiul Constanța;
- Lot 5: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Regenerare urbană zona Balada, municipiul Constanța;
- Lot 6: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Spiru Haret, municipiul Constanța;
- Lot 7: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Actualizare documentație de urbanism zona Compozitori, municipiul Constanța;
- Lot 8: Elaborare documentatie de urbanism P.U.Z. (plan urbanistic zonal PUZ) – Regenerare și revitalizare urbană zona DN3C, municipiul Constanța.

 

Ce problemel vor rezolva aceste PUZ-ri?

Obiectivele generale ale documentației de urbanism vor fi: configurarea spațial-volumetrică a fronturilor stradale privind abordarea unitară si dinamică a teritoriului (elemente de cadru construit și elemente de cadru natural); reconversia funcțională a zonei adiacente DN3C în vederea relocării zonei industriale care se conturează de-a lungul bd-ului Aurel Vlaicu; îmbunătățirea imaginii urbane prin creșterea calității spațiilor verzi amenajate compact (squaruri, grădini, plantații de aliniament), a calității spațiilor publice (piațete, amenajări pentru agrement) în legătură cu dotări de proximitate pentru funcțiunea de locuire colectivă sau individuală;

ameliorarea aspectului arhitectural al construcțiilor (gama coloristică, dimensiuni și mod de amplasare firme) și protejarea locuințelor situate la parterul imobilelor (pe arterele de circulație din zona de studiu) cu spații verzi de aliniament; fluidizarea traficului și îmbunătățirea accesibilității privind mobilitatea populației în cadrul municipiului Constanța; aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia și migrația în scopul creșterii calității vieții cetățenilor prin luarea în considerare a solidarității dintre generații, asigurarea egalității de șanse și sprijinirea activă a grupurilor defavorizate; regenerarea urbană a zonei studiate;actualizarea reglementărilor urbanistice pentru terenurile proprietate privată ale persoanelor fizice și juridice situate în zona de studiu; agrementarea prevederilor PMUD Constanța cu prevederile documentațiilor de urbanism aprobate sau în curs de elaborare întocmite pentru zonele adiacente zonei studiate; detalierea noțiunii de echipament public și implicit a utilizărilor admise și aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia și migrația în scopul creșterii calității vieții cetățenilor prin luarea în considerare a solidarității dintre generații, asigurarea egalității de șanse și sprijinirea activă a grupurilor defavorizate.
Contractul are doi beneficiari: Agorapolis SRL

care a câștigat licitația pentru loturile 2, 4, 5 și 7 și va încasa 450.000 lei fără TVA.
Contract de prestari servicii pentru Lot 6 , în valoare de 103.000 lei a revenit societății Project Resolv Consulting SRL.

 

Agorapolis SRL în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2015, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Mihaela Puşnava, născută pe 31.12.1988, în Constanţa, este asociat unic şi administrator al firmei care desfăşoară activităţi de arhitectură.
 Despre Project Resolv Consulting

Societatea a fost înființată în anul 2006 și are ca obiect principal de activitate tot „activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea“.
Acțiunile firmei sunt împărțite în mod egal între Traian Răzvan Petrescu, născut în 1985, în Mangalia, și, respectiv, Traian Petrescu, născut în comuna tulceană Smârdan, în 1952. Primul dintre acționari deține și calitatea de administrator al societății.

În anul 2017, firma a avut trei salariați, un profit de 86.750 de lei și o cifră de afaceri netă de 384.970 de lei. În 2018, numărul salariaților a fost tot trei, profitul a fost 155.713 lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 45.183 de lei. Pentru anul 2019, nu a fost înregistrată încă situația financiară, potrivit datelor existente la Registrul Comerțului.

 

Citește și:

Agorapolis SRL va realiza strategia de dezvoltare şi promovare a turismului constănţean

Primăria Constanța așteaptă sesizări și observații. Planul Urbanistic Zonal pentru marile bulevarde, în consultare publică

Planul Urbanistic Zonal - Poarta 6, actualizat de municipalitate. Constănțenii, invitați să depună sugestii la Serviciul Strategii și Planificare Urbană

Primăria Constanța vrea să reactualizeze planurile urbanistice zonale pentru trei zone din oraș Este vizată și reglementarea urbanistică în urma unui proces pierdut de municipalitate

Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiul Constanța intră la vot în Consiliu Local Municipal. Ne-a costat 85.000 de lei!

Constanţa. Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiu a fost finalizată. Primăria vă invită să o consultaţi. Care sunt obiectivele pe termen mediu şi lung? (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii