Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 03 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul Urbanistic Zonal - Poarta 6, actualizat de municipalitate. Constănțenii, invitați să depună sugestii la Serviciul Strategii și Planificare Urbană

ro

03 Apr, 2020 00:00 864 Marime text

Primăria Municipiului Constanța anunță intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal - Poarta 6, delimitat de strada Aurora, bd. 1 mai, incinta port, strada Viorelelor, șoseaua Mangaliei, strada Caraiman, strada Dunării.
 
Inițiatorul PUZ-ului este Primăria Municipiului Constanța, iar elaborator – SC Project Resolv Consulting SRL – lider de asociere și SC Mas Publishing & Partners SRL.
 
Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în perioada 2-7 aprilie 2020. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare. Serviciul Strategii și Planificare Urbană va transmite elaboratorului eventualele opinii/observații formulate. La rândul său, elaboratorul va argumenta (ne)preluarea opiniilor și a  observațiilor formulate.  
 
Obiectivul de investiții „Elaborare documentație de urbanism PUZ (plan urbanistic zonal)“ avea următoarele direcții generale: uniformizarea abordării urbanistice prin corelarea prevederilor PUG cu documentațiile de urbanism aprobate anterior pentru terenuri situate în zona de studiu; stabilirea reglementarilor urbanistice pentru terenurile proprietate private ale persoanelor fizice și juridice situate în zona de studiu, actualizarea reglementărilor urbanistice în acord cu situația juridică a terenurilor; îmbunătățirea imaginii urbane prin creșterea calității spațiilor verzi amenajate compact, a calității spațiilor publice; ameliorarea aspectului arhitectural al construcțiilor și protejarea locuințelor situate la parterul imobilelor cu spații verzi de aliniament; detalierea noțiunii de echipament public; reglementarea zonelor ce asigură dotările de proximitate aflate în cadrul unităților teritoriale de referință; reglementarea prospectelor stradale pentru fiecare arteră studiată; actualizarea reglementarilor urbanistice în acord cu situația juridică a terenurilor; regenerarea urbană a zonei studiate; fluidizarea traficului și îmbunătățirea accesibilității privind mobilitatea populației în cadrul municipiului Constanța; aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia și migrația.
 

Despre Project Resolv Consulting SRL 

 
Înființată în anul 2006, firma are capitalul social subscris de 200 lei, integral vărsat, compus din 20 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Societatea este controlată de Traian-Răzvan Petrescu și Traian Petrescu (fost șef al Agenției de Protecție a Mediului Constanța), fiecare cu 50% din capitalul social. Raluca-Maria Pereni este administratorul firmei, care desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management. Situația financiară pe anul 2017 arată astfel: 3 salariați, cifră de afaceri de 384.970 de lei și profit de 86.750 de lei.
 
Citește și:
 
Primăria Constanța vrea să reactualizeze planurile urbanistice zonale pentru trei zone din oraș Este vizată și reglementarea urbanistică în urma unui proces pierdut de municipalitate

Municipalitatea, câștig de cauză la CNSC. A fost atribuit contractul pentru elaborarea documentației de urbanism PUZ „Poarta 6 - Faleză Sud“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii