Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța așteaptă sesizări și observații. Planul Urbanistic Zonal pentru marile bulevarde, în consultare publică

ro

07 Apr, 2020 00:00 2971 Marime text

Primăria Municipiului Constanța anunță intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal - Marile bulevarde, delimitat de bulevardul 1 Mai, bulevardul I.C. Brătianu și bulevardul Mamaia.


Inițiatorul PUZ-ului este Primăria Municipiului Constanța, iar elaborator – SC Project Resolv Consulting SRL – lider de asociere și SC Mas Publishing & Partners SRL. Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în perioada 2-7 aprilie 2020. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare. Serviciul Strategii și Planificare Urbană va transmite elaboratorului eventualele opinii/observații formulate. La rândul său, elaboratorul va argumenta (ne)preluarea opiniilor și a observațiilor formulate.


Obiectivul de investiții „Elaborare documentație de urbanism PUZ (plan urbanistic zonal)“ are următoarele direcții generale: uniformizarea abordării urbanistice prin corelarea prevederilor PUG cu documentațiile de urbanism aprobate anterior pentru terenuri situate în zona de studiu; stabilirea reglementarilor urbanistice pentru terenurile proprietate private ale persoanelor fizice și juridice situate în zona de studiu, actualizarea reglementărilor urbanistice în acord cu situația juridică a terenurilor; îmbunătățirea imaginii urbane prin creșterea calității spațiilor verzi amenajate compact, a calității spațiilor publice; ameliorarea aspectului arhitectural al construcțiilor și protejarea locuințelor situate la parterul imobilelor cu spații verzi de aliniament; detalierea noțiunii de echipament public; reglementarea zonelor ce asigură dotările de proximitate aflate în cadrul unităților teritoriale de referință; reglementarea prospectelor stradale pentru fiecare arteră studiată; actualizarea reglementarilor urbanistice în acord cu situația juridică a terenurilor; regenerarea urbană a zonei studiate; fluidizarea traficului și îmbunătățirea accesibilității privind mobilitatea populației în cadrul municipiului Constanța; aplicarea principiilor dezvoltării durabile privind incluziunea socială, demografia și migrația.

 

Despre Project Resolv Consulting SRL

Înființată în anul 2006, firma are capitalul social subscris de 200 lei, integral vărsat, compus din 20 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Societatea este controlată de Traian-Răzvan Petrescu și Traian Petrescu (fost șef al Agenției de Protecție a Mediului Constanța), fiecare cu 50% din capitalul social. Raluca-Maria Pereni este administratorul firmei, care desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management. Situația financiară pe anul 2017 arată astfel: 3 salariați, cifră de afaceri de 384.970 de lei și profit de 86.750 de lei.



Mas Publishing & Partners SRL, în datele Registrului Comerțului

Înmatriculată în anul 2013, firma are sediul social în municipiul Constanța și provine din schimbarea sediului în alt județ. Capitalul social subscris, de 210 lei, integral vărsat, este compus din 21 de părți sociale. Asociați persoane fizice sunt: Mihai Stebingăr, cu 95% din capitalul social, și Felicia Stebingăr, cu 5% din capitalul social. Cei doi asociați sunt și administratorii firmei, care desfășoară activități de arhitectură. În anul fiscal 2015, firma cu patru salariați a declarat o cifră de afaceri de 203.663 de lei și un profit de 56.874 de lei. De asemenea, în anul 2016, Mas Publishing & Partners SRL a avut șase salariați, o cifră de afaceri de 636.851 de lei și un profit de 100.515 lei. Situația financiară pe anul 2017 arată astfel: 13 salariați, cifră de afaceri de 1.267.548 de lei și profit de 205.757 de lei. În ceea ce privește anul fiscal 2018, Mas Publishing & Partners SRL a avut 12 salariați, cifră de afaceri de afaceri 1.550.979 lei și un profit de 142.258 lei.

 

Citește și:

Planul Urbanistic Zonal - Poarta 6, actualizat de municipalitate. Constănțenii, invitați să depună sugestii la Serviciul Strategii și Planificare Urbană

Primăria Constanța vrea să reactualizeze planurile urbanistice zonale pentru trei zone din oraș Este vizată și reglementarea urbanistică în urma unui proces pierdut de municipalitate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii